Bojana Popović želi velikana u “Morači”

U Ljubljani danas žrijeb za Evropsko prvenstvo, koje organizuju Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija

6829 pregleda 6 komentar(a)
Bojana Popović, Foto: Stefan Ivanović/rscg
Bojana Popović, Foto: Stefan Ivanović/rscg

Oči rukometne javnosti danas će biti uprte ka Ljubljani, gdje će se održati žrijeb za Evropsko prvenstvo za rukometašice, čiji će domaćini biti tri ex-YU republike - Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

”Lavice” žrijeb koji počinje u 17 časova čekaju iz 2. šešira, a iz prvog bi mogle da dobiju tri velikana - Norvešku, Francusku i Dansku, te jednog autsajdera - Poljsku.

Iako bi Poljska bila idealan izbor, Bojana Popović smatra da bi bilo bolje da neki veliki tim dođe u Podgoricu.

- Dobro je imati jakog protivnika i u grupnoj fazi, da osjetiš takvog rivala i zbog ukrštanja. Najbolje je kada se jednako rasporedi snaga suparnika u grupnoj i glavnoj fazi. Nema nekih posebnih želja, jer kad god sam nešto htjela, nikad mi se nije ostvarilo kako sam zamišljala - rekla je selektorka Crne Gore.

Više od sastava grupe, nekada najbolju rukometašicu svijeta zanima da redosljed mečeva bude dobar.

- Cilj nam je da se dobro spremimo, da sve djevojke budu zdrave. Kada je tako, možemo da igramo sa svakim. Bilo bi dobro da počnemo sa utakmicama nižeg intenziteta, da ne krenemo protiv najjačih, jer imamo samo 10 dana da treniramo pred Evropsko prvenstvo. Djevojke dolaze iz različitih sistema i ne mogu tako brzo da se “prešaltaju”, ali se nadam da ćemo se brzo uklopiti. Ako sve budu zdrave, moći ćemo da rotiramo, prije svega u odbrani, što je jako važno.

Ako sve bude kako je planirano, Crna Gora će u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Španiji biti jača za Milenu Raičević, Đurđinu Jauković, Martu Batinović i Ildu Kepić. Potencijalno bi u timu mogla da bude i Jelena Despotović, koja je u drugom stanju.

- Jeca bi trebalo da se porodi u junu-julu i nerealno je da se očekuje da bude u timu. Takve stvari ne mogu da se planiraju, jer nikada se ne zna kako će neko reagovati na porođaj, kakav će on biti... Jelena bi nam, naravno, dobro došla ako bi bila u pravoj formi - zaključila je Popovićeva.

Bonus video: