Bojana Popović: Španija je specifična, Njemačka nezgodna, za Poljsku ćemo se posebno spremiti

Crna Gora je domaćin grupe D, u kojoj su Španija, Njemačka i Poljska, na šampionatu koji se igra u novembru

6542 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović kazala je nakon žrijeba grupne faze Evropskog prvenstva da je najvažnije da se ide korak po korak i da ekipa bude kompletna.

Crna Gora je domaćin grupe D, u kojoj su Španija, Njemačka i Poljska, na šampionatu koji se igra u novembru.

„Španija je godinama u samom vrhu i u borbi za medalju, na posljednjem Svjetskom prvenstvu su promovisali mnogo novih lica i igračica koje su budućnost njihovog rukometa. Uvijek su nezgodne i specifične za nas, igraju brzo i teško ih je čuvati", kazala je Popović o prvom rivalu u grupi.

Naredni je Njemačka.

"To je ekipa koja ima mnogo dobrih pojedinaca, uvijek su nezgodne, ali nikada nijesu došle do toga da odigraju na vrhunskom nivou", rekla je Popović.

Poljska je veliki dužnik sa posljednjeg Svjetskog prvenstva, slavila je u međusobnom duelu 33:28.

"Poljska je protiv nas pokazala da je kvalitetna ekipa, imaju dobre šutere, raznovrsne igračice, gradili su tim godinama i svi su nekako u zenitu karijera. Imamo ipak, neke dugove i za tu utakmicu ćemo se posebno pripremiti“, kazala je Popović.

Prve tri ekipe idu u drugu fazu, gdje se ukrštaju sa ekipama iz grupe C. U toj grupi domaćin Sjeverna Makedonija je i autsajder. Favoriti su Holandija, Francuska i Rumunija.

"Sve ekipe sa kojima bi igrali u glavnoj rundi su veoma kvalitetne i imaju veliko iskustvo u nastupima na velikim takmičenjima. To se odnosi na Francusku i Holandiju, a i Rumunija ima ambiciju da se vrati u sami vrh. Neće biti lako ni u prvoj fazi, ni u nastavku takmičenja, ali kada se igra Evropsko prvenstvo nema lakih protivnika i znate da put nije nimalo lak i mora da se ide korak po korak. Tu smo da igramo sa najboljima, samo da svi budemo zdravi i kompletni, onda će biti prilike da rotiramo i da svi daju doprinos“, zaključila je Popović.

Bonus video: