Ubjedljiv poraz rukometašica Budućnosti: Potop u drugom poluvremenu

Nakon blistavog starta i trijumfa nad Bitighajmom prošlog vikenda, očekivalo se da će mladi tim Dragana Adžića "napasti" Norvežanke, pokušati da iznenadi
89 pregleda 28 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.10.2017. 15:40h

Najavio je Dragan Adžić sezonu punu oscilacija, ali vjerovatno ni u najpesimističnijim razmišljanjima nije mogao da pretpostavi kakav će pad njegov tim doživjeti za samo sedam dana - nakon sjajne pobjede nad Bitighajmom (32:24), Podgoričanke su potpuno potonule u Norveškoj i od Vajpersa izgubile sa čak 29:19.

Početak meča sa ekipom čije ime u prevodu znači poskoci nije nagovještavao takav epilog, iako je „plavima” trebalo pet i po minuta da daju prvi gol.

Prije toga je slavna Katrine Lunde, koja je meč počela na klupi jer je domaćin napadao sa sedam igračica, zaustavila šuteve dvije Đurđine - Jauković, pa Malović, a Dijana Ujkić je iz kontre pogodila prečku.

Tada je, međutim, odbrana bila dobra, Darli Zokebi de Paula je bila raspoložena kao legenda sa druge strane, pa je u 8. minutu bilo 2:2.

To je, nažalost, bilo sve - norveške „zmije” su počele da „ujedaju”, Adžićev tim nije imao gotovo nikakvih rješenja u napadu, bedem pred Zokebi de Paulom je popustio, pa je pet minuta kasnije bilo 6:2.

Budućnost je nekako držala priključak, više puta prilazila na minus dva, a to je mogla da uradi i u finišu poluvremena, kada je Jaukovićeva umjesto mreže pogodila prečku.

Najgore od svega je bilo što je požurila sa šutem, pa je ostalo više nego dovoljno vremena da Lin-Jerum Suland povisi na 15:11 pred veliki odmor.

Nakon povratka iz svlačionica, Budućnost kao da je nestala sa terena.

Za prvih 14 minuta nastavka je dala jedan jedini gol, iako je u tom periodu tri puta imala igračicu više! Razlika je stalno rasla do rekordnih plus 12 (25:13) u 48. minutu, a srećom je najjači tim iz zemlje svjetskog i evropskog prvaka malo „spustio loptu” u finišu, jer je moglo da bude i gore...

Jasno je da je pred najmlađim timom u Ligi šampiona veliki posao i da Adžić mora da nađe rješenje šta da se igra kada neko zaustavi Đurđinu Jauković i ograniči kreaciju Milene Raičević.

Nije pomoglo ni što je Dijana Ujkić dala svega jedan gol iz osam pokušaja, a dva puta je tresla prečku iz kontri...

Budućnost u narednom kolu gostuje Mecu.

Vajpers - Budućnost 29:19 (15:11)

Kristijansand - Dvorana „Akvarama”. Gledalaca: 1.650. Sudije: Floresku i Stoja (Rumunija). Sedmerci: Vajpers 1 (1), Budućnost 5 (5). Isključenja: Vajpers 8, Budućnost 4 minuta.

Vajpers: Hauge, Fagerhajm, Lunde (20 odbrana), ARNCEN 4, REFSNES 1, LARSEN-AUNE 1, SKOR-BRATSET 5, Nerstebe, Kristensen, JONASEN 3, LUNDE-BORGESEN, Skaug, SULAND 9 (1), Kristijansen 6, Jensen, Naes-Andersen.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (13 odbrana), Babović, Batinović (dvije odbrane), UJKIĆ 1, Konatar, JAUKOVIĆ 4 (1), Pletikosić, Laslo 4 (3), Godeč, MALOVIĆ 3 (1), Brnović 1, PAVIĆEVIĆ 1, RAMUSOVIĆ, RAIČEVIĆ 4, Grbić 1.

Bonus video: