Vajpers - novi ispit za djecu Budućnosti

Podgoričanke su prije sedam dana u „Morači” iznenađujuće lako savladale favorizovani Bitighajm (32:24) i najavile da podmlađeni sastav ima šta da pokaže i ove sezone
143 pregleda 1 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.10.2017. 08:16h

Lik vojvode Milana je u kultnoj predstavi Stevana Koprivice „Dugo putovanje u Jevropu” pokazao „zavidno” obrazovanje rečenicom:

„Da tovarimo brod u Kotoru, pa preko Rusije i La Manša u Englesku”.

Slične putešestvije onim koje je kralj Nikola u predstavi „nagradio” ordenom iz geografije, imale su i rukometašice Budućnosti.

Ka dalekom norveškom Kristijansandu su krenule u četvrtak u 8.30 časova ujutro, a stigle tek 14 sati kasnije. I one su išle velikom zaobilaznicom - prvo su odletjele na jug, u Istanbul, potom u Oslo, a onda opet pet sati ka jugu, autobusom do Kristijansanda. Nažalost po „plave”, takav je itinerer bio neizbježan, jer je iz Podgorice redovnim linijama teško stići i do velikih gradova, a kamoli malih po Skandinaviji. Osim kad se ide čarterom...

Velikan iz Podgorice, koji je osvojio najviše bodova u istoriji Lige šampiona, danas od 16 časova u dvorani „Akvarama” gostuje debitantu u elitnom takmičenju, Vajpersu.

Uzgred, Budućnost u meč ulazi sa gol-razlikom plus osam, a Norvežanke sa minus osam. Te činjenice bi navele na zaključak da je tim Dragana Adžića favorit, ali je situacija drugačija.

Ekipa predvođena najpoznatijim osobama rođenim u Kristijansandu, legendarnim blizankinjama Lunde - 37-godišnjim Katrine i Kristine, pred svojim navijačima ima prednost u odnosu na izuzetno mladi tim iz Crne Gore.

"U sastavu neće biti Sanje Premović zbog povrede lijeve ruke, a ostale igračice su spremne i u dobrom raspoloženju očekujemo duel protiv odličnog tima. Vjerujem da možemo da potvrdimo dobru formu i to protiv ekipe koja ima veliko iskustvo i kvalitet. Polovina reprezentacije Norveške je u Vajpersu, to dovoljno govori kakav nas ispit očekuje. Uvijek je ključno da odbrana bude na visokom nivou, jer onda dolazimo i do lakih golova u napadu", naglasio je Adžić.

Podgoričanke su prije sedam dana u „Morači” iznenađujuće lako savladale favorizovani Bitighajm (32:24) i najavile da podmlađeni sastav ima šta da pokaže i ove sezone.

"Izdanje protiv Bitighajma je definitivno recept za naredne mečeve. Uvijek mora da postoji oprez kada se radi o mladom timu kao što je naš i za očekivati je da bude padova. Priprema za meč mora da bude na višem nivou nego protiv Bitighajma, jer nas protivnici sada drugačije gledaju. Više ne misle samo da smo mlada ekipa, već tim koji ima kvalitet i karakter. Nadam se da ćemo to dokazati na terenu ", zaključio je Adžić.

Drugi meč grupe B, između Bitighajma i Meca, igra se od 19 časova u „MHP areni” u Ludvigsburgu.

Bonus video: