Crnogorska kolonija u Brestu - stigla i Tatjana Brnović

Sjajna pivotkinja je zimus napustila podgorički klub i potpisala ugovor sa Rostovom, ali zbog rata u Ukrajini nikada nije ni došla do Rusije

3551 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Đurđina Jauković je prije dvije godine iz Budućnosti otišla u Brest, od naredne sezone saigračice će joj biti dvije "lavice".

Nakon Itane Grbić, koja je prije nekoliko mjeseci potpisala dvogodišnji ugovor sa vicešampionom Francuske, sada se na saradnju Brestu obavezala i Tatjana Brnović.

Sjajna pivotkinja je zimus napustila podgorički klub i potpisala ugovor sa Rostovom, ali zbog rata u Ukrajini nikada nije ni došla do Rusije.

Zbog toga je završnicu sezone odigrala u Krimu, a sada je potpisala jednogodišnji ugovor sa Brestom, gdje će joj konkurencija na crti biti najbolja mlada pivotkinja svijeta, Poleta Fopa.

I opet dolazi na pozajmicu, jer sa novim prvakom Rusije ima ugovor do ljeta 2024. godine.

"Igranje u francuskoj ligi će mi mnogo značiti za napredak i razvoj, jer je to veoma konkurentno i snažno takmičenje. Ekipa je veoma dobra i mislim da možemo da stvorimo vrlo jak kolektiv, što je u suštini i najvažnije za pobjede i eventualno osvajanja titula. Brest ima projekat za najveća dostignuća i cilj je osvajanje francuskog šampionata, kao i plasman na fajnl-for Lige šampiona. A kada se dođe do Budimpešte, onda je sve moguće", rekla je 23-godišnja Podgoričanka za "Vijesti".

Bonus video: