Vajpers zaustavio Đer u Budimpešti i odbranio titulu prvaka Evrope

Pred 15.400 gledalaca u „MVM domu” u Budimpešti, tim iz Kristijansanda je srušio domaći Đer 33:31 (15:13) i sačuvao pehar koji je osvojio lani protiv Bresta Đurđine Jauković

5129 pregleda 3 komentar(a)
Foto: EHF
Foto: EHF

Nova rukometna dinastija sa sjevera Evrope - ono što su nekada bili danski Slagelse i Viborg sa Bojanom Popović, sada je norveški Vajpers, koji je odbranio titulu prvaka Evrope.

Pred 15.400 gledalaca u „MVM domu” u Budimpešti, tim iz Kristijansanda je srušio domaći Đer 33:31 (15:13) i sačuvao pehar koji je osvojio lani protiv Bresta Đurđine Jauković.

Mađarice su bolje počele meč, nekoliko puta imale plus tri, ali kada je Vajpers prvi put poveo (11:10 u 22. minutu) dozovolio je petostrukom šampionu da samo jednom izjednači (16:16).

U odlučujućim trenucima blistala je 42-godišnja Katrine Lunde, koja je sa tri odbrane omogućila svom timu da povede 33:29.

Lunde je meč završila sa 12 zaustavljenih šuteva, a u napadu su najbolje bile Čehinje Marketa Ježabkova sa sedam i Jana Knedlikova sa pet golova, odnosno Šveđanka Izabele Gulden sa šest.

U redovima Đera najbolje su bile Dankinja Ane-Mete Hansen sa šest i Lin Blom sa pet pogodaka.

Ovo je novi udarac za mađarski multimilionski projekat, koji svake godine dovodi sve što hoće, a posljednju titulu je osvojio 2019. godine.

Tako je ostao bez šestog pehara namijenjenog prvaku Evrope, ali su Lunde i Nora Merk to uradile šesti put i dostigle Popovićevu...

Uzgred, u Mađarskoj je izgubio Kup od Ferencvaroša, a titulu mu je uzeo zahvaljujući pravilu o golu u gostima, jer je kući slavio 25:20, a u Budimpešti izgubio 29:24.

Bonus video: