SELEKTOR CRNOGORSKIH RUKOMETAŠA DRAGAN ĐUKIĆ

Nebojši Simiću je mjesto u ovoj ekipi

„Zaista mislim da je Simiću mjesto sa ovom generacijom. Drago mi je da je tako odlučio i siguran sam da će doći sa motivacijom da pokazuje ono što je radio i u klubovima“, rekao je Đukić
7 komentar(a)
Nebojša Simić, Foto: Ifkkristianstad.se
Nebojša Simić, Foto: Ifkkristianstad.se
Ažurirano: 11.10.2017. 17:08h

Crnogorska rukometna reprezentacija krajem mjeseca odigraće dvije kontrolne utakmice sa Češkom, kao uvod u pripreme za Evropsko prvenstvo, koje se u januaru naredne godine igra u Hrvatskoj.

Dragan Đukić za ta dva meča pozvao je Stevana Vujovića, koji je preskočio prethodna okupljanja, jer nije imao klub, a bio je i pod „sankcijama“.

Sada ubijedio da mu uruči poziv dobrim izdanjima u Dobrođei Sud iz Konstance, za koju je dao 31 gol u prvih šest kola rumunskog šampionata.

„Postavio sam principe, trudiću se da ih sam poštujem, a to je da igrači koji imaju klub budu u prvom planu. Bila je ta neprijatna situacija sa Vujovićem, nadam se da je izvukao pouke i snosio je konsekvence. Igra dobro, dobro se ponaša i radi, dobio je pravu priliku. Imamo otvoren i čist odnos, ali ne bih donosio zaključke o njemu prije nego što počnemo da radimo zajedno. Moramo da vidimo da li se uklapa, da li mu se sviđa situacija u ekipi... U svakom slučaju, nikome nisam zatvorio vrata reprezentacije“, naglasio je Đukić.

Nebojša Simić se predomislio oko branjenja za druge reprezentacije i konkurisaće za Evropsko prvenstvo.

„Zaista mislim da je Simiću mjesto sa ovom generacijom. Drago mi je da je tako odlučio i siguran sam da će doći sa motivacijom da pokazuje ono što je radio i u klubovima“, dodao je Đukić.

Za razliku od njih dvojice, među povratnicima nema Branka Vujovića, 19-godišnjeg desnog beka Kjelcea na pozajmici u Celju, koji je odlučio da igra za Poljsku. Na to, pak, neće imati pravo ako dođe do očekivane promjene pravila.

„Branko je potencijalni reprezentativac dok se ne dokaže drugačije“, jasan je selektor.

Preporučujemo za Vas