potpisan ugovor

Glavni grad preuzeo RK Budućnost: "Rukomet u Podgorici je stvar tradicije i ponosa"

Gradska uprava je prepoznala potencijal da se priča o rukometu u Podgorici, u narednom periodu, pored ženskog rukometa, u mnogo većoj mjeri veže i za muški rukomet, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković

9349 pregleda 7 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: PG Biro
Sa potpisivanja ugovora, Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisao je juče sa osnivačima Muškog rukometnog kluba Budućnost Podgorica ugovor o preuzimanju, kazavši tom prilikom da je rukomet u Podgorici stvar sportske tradicije i ponosa.

Vuković je, kako je saopšteno iz PG Biroa, izrazio zadovoljstvo zbog novog partnerstva i širenja sportske porodice Podgorice, te istakao da je, na neki način, stavljen pečat na dogovor da u narednom periodu brigu o funkcionisanju RK Budućnost preuzme Glavni grad.

“Naša plavo-bijela sportska porodica, kojom se ponosimo, jedan od simbola Podgorice, postaje bogatija za jednog člana. Rukomet u Podgorici je stvar sportske tradicije, ponosa, nešto po čemu se Podgorica prepoznaje, ne samo u Crnoj Gori i regionu nego i šire”, kazao je Vuković.

Dodao je da je gradska uprava, imajući u vidu ukupan sportski potencijal i talenat koji stanuje u glavnom gradu, a i činjenicu da je muški rukomet u Crnoj Gori veoma popularan, prepoznala potencijal da se priča o rukometu u Podgorici, u narednom periodu, pored ženskog rukometa, u mnogo većoj mjeri veže i za muški rukomet.

Gradonačelnik Podgorice je, dodaje se, zahvalio osnivačima na tome što su, "vrlo često djelujući i izvan onoga što im je bila obaveza, a svakako preko mjere realnih mogućnosti", uspjeli da održe klub u životu, i da ne dozvole da se muški rukomet u Podgorici ugasi.

“Želim da vas uvjerim da je ovaj klub u sigurnim rukama, da ćemo i u narednom periodu učiniti sve što je u našoj mogućnosti, finansijski i na svaki drugi način, da obezbijedimo sve neophodne pretpostavke za razvoj muškog rukometa u Podgorici, pogotovo imajući u vidu potrebu razvoja mlađih kategorija. Želimo da muški rukometni klub u narednom periodu, u još većoj mjeri, bude mjesto okupljanja mladih ljudi, koji će se formirati u jednom zdravom sportskom duhu, i sjutra biti dobri ljudi, doprinositi našoj društvenoj zajednici, bez obzira na to hoće li na kraju biti profesionalni sportista”, istakao je Vuković uz uvjerenje da je pred muškim rukometnim klubom u Podgorici svijetla budućnost.

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Miloš Antić je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog preuzimanja još jednog sportskog kluba, te posebno istakao važnost formiranja tima u mlađim kategorijama.

“Čeka nas dosta posla i sada, moramo da jačamo na rukovodećem, stručnom, igračkom kadru, i siguran sam da imamo znanja i mogućnosti za to. Gradska uprava će uraditi sve da tim klincima i prvom timu obezbijedi sve moguće uslove da funkcionišu onako kako treba i sigurni smo da će Muški rukometni klub Budućnost u godinama koje dolaze postati jedan od sportskih brendova grada”, naglasio je Antić.

Jedan od osnivača kluba Abaz Džafić je istakao da je ovo važan dan za podgorički rukomet i prenio zahvalnost i igrača, nekoliko selekcija i uprave.

“Jako nam je drago da Glavni grad preuzima ovaj klub. Gradonačelniku lično upućujem zahvalnost uprave, zbog toga što je u vrijeme, kada to nije morao, prepoznavao naš rad, i u mjeri mogućeg, pružao podršku. Jedanaest godina je bilo predugo bez muškog rukometnog kluba i zahvalni smo jer ste otvorili vrata jednom velikom broju mladih ljudi”, zaključio je Džafić.