SELEKTOR CRNE GORE NAKON ŽRIJEBA ZA SVJETSKO PRVENSTVO U ŠVEDSKOJ I POLJSKOJ

Roganović: Zadovoljni smo žrijebom, ali sada bi više trebalo da gledamo sa kim se ukrštamo

„Siguran sam da idemo dalje i tu nas čeka paklen posao sa protivnicima koje bolje poznajemo - Francuskom, Poljskom i Slovenijom. Za taj dio takmičenja moramo biti maksimalno spremni, kako fizički. tako i psihički”, poručio je Zoran Roganović

25097 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prije 10 godina, rukometaši Crne Gore su prvi i do sada jedini put nastupili na svjetskim prvenstvima.

Glavna faza je bila daleko, ali sada „lavovi” mogu da računaju da će dugo ostati u Krakovu, jer su u grupi sa Španijom, Čileom i Iranom, iz koje tri selekcije prolaze u glavnu fazu.

„Sigurno da možemo da budemo zadovoljni žrijebom, ali mislim da bi od ovog puta, poslije finog kontinuiteta i dobrih partija, trebalo više da gledamo sa kojom grupom se ukrštamo. Tu ćemo imati malo teži posao, ali ukoliko imamo velike ambicije moramo dobro fizički da se spremimo”, istakao je Zoran Roganović.

Sadašnji selektor je prije 10 godina bio u sastavu tadašnjeg trenera Zorana Kastratovića na šampionatu u Španiji, a jedina pobjeda upisana je protiv Čilea u borbi za plasman od 21. do 24. mjesta.

I sada će Crna Gora biti favorit, baš kao i protiv Irana, na čijoj klupi je odnedavno legenda crnogorskog i svjetskog rukometa, Veselin Vujović. „Crvena furija” je, naravno, izraziti favorit grupe A.

„Što se grupne faze tiče, pored Španije, koja je u samom vrhu svjetskog rukometa, imaćemo za protivnike ekipe koje su nam trenutno mala nepoznanica. Sa Čileom nijesmo igrali već 10 godina, a Iran, koji predvodi Veselin Vujović, sigurno će biti neugodan protivnik”.

U novoformiranoj grupi 1 u glavnoj fazi, koja će se takođe igrati u Krakovu, rivali će gotovo sigurno biti domaća Poljska, Francuska i Slovenija.

„Siguran sam da idemo dalje i tu nas čeka paklen posao sa protivnicima koje bolje poznajemo - Francuskom, Poljskom i Slovenijom. Za taj dio takmičenja moramo biti maksimalno spremni, kako fizički. tako i psihički”, poručio je Roganović.