Početak nove Budućnosti

Bojana Popović danas će izvršiti prozivku pred početak priprema rukometašica Budućnost Bemaxa

3325 pregleda 5 komentar(a)
Bojana Popovi, Foto: dejan starčević/žrk budućnost
Bojana Popovi, Foto: dejan starčević/žrk budućnost

Nakon najkraće sezone u novijoj klupskoj istoriji, koja je praktično završena eliminacijom u grupnoj fazi Lige šampiona, i duge ljetnje pauze, rukometašice Budućnost Bemaxa od danas će opet biti na okupu.

Bojana Popović će u jutarnjim časovima izvršiti prozivku pred početak priprema za novu sezonu, a prvi tening biće odrađen od 19 časova. U odnosu na kraj prošle sezone, u ekipi nema Anastasije Babović i Brune Zrnić, dok su ranije otišle Tatjana Brnović, Valerija Maslova i Ivana Mitrović. Za matični klub će nakon dvije godine (prvu nije igrala zbog trudnoće, drugu provela u Kastamonuu) igrati Milena Raičević, vratile su se i Vanesa Agović i Ivana Godeč, a nova lica su mladi lijevi bek iz Bugarske, Mari Plamenova Tomova i desno krilo iz Brazila, Adrijana Kardoso de Kastro.

Dres Budućnosti nosiće i najbolja igračica iz prošle sezone, Matea Pletikosić, koja je pod ugovorom sa Krimom, ali je opet pozajmljena “plavima”. Bilo je pokušaja da se dovedu i neke igračice iz ruskih klubova, ali su presudile bolje ponude klubova iz Evrope...

Pitanje je i kada će na teren moći da se vrati Katarina Džaferović, koja zbog problema sa tetivom nije išla na Evropsko prvenstvo za juniorke, a prije toga je dugo pauzirala zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta.

Budućnost će veći dio priprema odraditi u Podgorici, gdje će početkom avgusta na sparinge doći Krim. Podgoričanke će 20. avgusta igrati sa prvakom Srbije, Železničarom iz Inđije, a dan kasnije putuju u Ljubljanu, na “uzvratnu posjetu” timu Dragana Adžića.

Za 26. i 27. avgust je planiran nastup na Memorijalnom turniru “Josip-Bepo Samardžija” u Koprivnici, a 10. septembra je prvi meč u Ligi šampiona protiv Kastamonua u Turskoj.

Bonus video: