Bojana Popović: Trebalo bi da težimo osmini finala

„Imaćemo i turnir u Korpivnici, tako da je malo bolja situacija nego lani. Bitno je da od starta Lige šampiona budemo na nivou da možemo da odradimo posao, ne možemo da dižemo formu kroz nju”, rekla je šefica stručnog štaba

12786 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

U vrelini „Morače”, rukometašice Budućnost Bemaxa su počele pripreme za novu sezonu.

Na prvom treningu se pojavila dugogodišnja kapitenka Milena Raičević, koja će za matični klub igrati prvi put nakon pauze zbog koronavirusa, kao i četiri pojačanja - Bugarka Mari Plamenova Tomova, Brazilka Adrijana Kardoso de Kastro i povratnice Ivana Godeč i Vanesa Agović.

„Biće nam pakleno vruće, ali i pakleno teško. Ekipa je dosta slična prošlogodišnjoj, nema puno novina. Radiće se jako tokom prve dvije sedmice, poslije toga ćemo trenirati ovdje sa Krimom i otići u Ljubljanu. Djevojke su imale pet-šest sedmica da se odmore, sad su spremne za rad”, rekla je Bojana Popović.

Šefica stručnog štaba vjeruje da će ekipa dostići adekvatan nivo forme do 10. septembra, kada na otvaranju Lige šampiona gostuje Kastamonuu.

„Ove godine ćemo, za razliku od prošle, imati trenažne cikluse sa Krimom i odigrati nekoliko utakmica prije samog starta Lige šampiona. Imaćemo i turnir u Korpivnici, tako da je malo bolja situacija nego lani. Nama je bitno da od starta Lige šampiona budemo na nivou da možemo da odradimo posao, ne možemo da dižemo formu kroz nju”.

Cilj je poznat - plasman u nokaut fazu Lige šampiona, koji je lani prvi put izmakao nakon 2013. godine, ali je tada Budućnost bila šesta u Evropi.

„Tokom prošle sezone smo izgubile Valeriju Maslovu i Tanju Brnović, na tim pozicijama nismo jače. Tanja je igračica visoke klase, kao i Maslova, koja je pokazala veliki kvalitet, iako je često bila povrijeđena. Na njenoj poziciji imamo Katarinu Džaferović, koja je duže povrijeđena i pitanje je kada će se priključiti i koliko će moći na startu Lige šampiona. Tu je Milena, koja će pokušati da unese mir i stabilnost mladim igračicama. Za razliku od lani, sada imamo mogućnost da postavimo sebi cilj da prođemo u osminu finala, tome bi trebalo da težimo”, poručila je Popovićeva.

Bonus video: