Isto mjesto, osam godina kasnije - može li Maja Savić do medalje?

Kadetkinje Crne Gore sjutra protiv Alžira (10.30 časova) počinju nastup na SP za rukometašice u Sjevernoj Makedoniji

2536 pregleda 1 komentar(a)
Foto: rscg.me
Foto: rscg.me

Prije osam godina, na Svjetskom prvenstvu za kadetkinje u Makedoniji, Crnoj Gori je izmakla medalja - u polufinalu je Rumunija nakon preokreta slavila 28:25, u meču za 3. mjesto Norveška 20:19, iako su „crvene” vodile 13:8 na poluvremenu.

Ono što nije uspjela prije osam godina sa generacijom Đurđine Jauković, Đurđine Malović, Itane Grbić, Eme Ramusović, Ivone Pavićević, Dijane Ujkić, Ljubice Nenezić..., Maja Savić će sada pokušati da uradi na istom mjestu, u zemlji koja je u međuvremenu dobila prefiks Sjeverna.

Nova generacija, u kojoj su i dvije najveće nade crnogorskog rukometa, 15-godišnje Nina Ramusović i Maja Ceklić, nastup na SP za igračice do 18 godina počinje duelom sa Alžirom sjutra u 10.30 časova. Rivali u grupi A su i Island i Švedska, a plasman u narednu fazu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Na spisku je 17 igračica, dok su golmanka Andrea Škerović i krilo Maša Kuzmanović pozitivne na koronavirus, zbog čega tek naknadno mogu da pridruže ekipi.

„Iza nas su odlične pripreme. Dale smo sve što smo mogle proteklih sedmica i nadam se da će nam se vratiti. Sa nama su dvije mlađe igračice koje su bile baš dobre na treninzima, a uz sve to energija nas je gurala do samog kraja”, rekla je Marija Marsenić za MNE rukomet.

U odsustvu Škerovićeve, na golu će neprikosnovena biti djevojka koja već ima minute i u Ligi šampiona.

„Teško će biti bez Škere, a na meni je veća odgovornost. Naravno, ne plašim se, ali bilo bi mnogo lakše da je sa mnom. Škera je uvijek uz mene i radimo kao tandem. Mislim da sam u dobroj formi, osjećam jaku energuju od ekipe, što mi daje vjetar u leđa. Analizirale smo Alžir. Čeka nas malo drugačiji stil rukometa, čini mi se da idu više srcem, a manje taktikom”, naglasila je Marsenićeva.

Spisak - golmanke

Marija Marsenić

Aleksandra Bazović

Pivotkinje

Maša Mitrović

Ema Kolić

Andrea Brajović

Krila

Lana Pavićević

Ivana Vujadinović

Tamara Radonjić

Nina Radmanović

Bekovi

Jelena Vukčević

Mia Ražnatović

Katarina Šutović

Nikolina Marković

Nađa Micevska

Nina Ramusović

Maja Ceklić

Kristina Arsenijević

Bonus video: