Kadetkinje promašile sedmerac za drugu pobjedu, protiv Švedske dovoljan bod za glavnu fazu

Šansu da riješi meč propustila je Jelena Vukčević, čiji je udarac 12 sekundi prije kraja zaustavila Etel Gida Bjarnasen

6681 pregleda 4 komentar(a)
Jednom zatresla mrežu Islanđanki: Ema Kolić, Foto: wchwu182022.com
Jednom zatresla mrežu Islanđanki: Ema Kolić, Foto: wchwu182022.com

Iako su 12 sekundi prije kraja imale sedmerac za pobjedu, kadetkinje Crne Gore morale su da se zadovolje remijem sa Islandom (18:18) u 2. kolu Svjetskog rukometnog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji.

Šansu da riješi meč propustila je Jelena Vukčević, čiji je udarac zaustavila Etel Gida Bjarnasen.

Islanđanke su imale sedam sekundi za napad nakon tajm-auta, ali je šut Elin Klare Torkelsdotir rutinski odbranila Marija Marsenić.

Marsenićeva je potpuno zasluženo proglašena za igračicu meča, jer je odbranila 11 šuteva i bila nerješiva enigma za Islanđanke, pogotovo u 2. poluvremenu.

Vukčevićeva je bila najefikasnija sa pet golova, ali iz čak 15 šuteva, tri puta je precizna bila Nađa Micevska, po dva Nikolina Marković, Ivana Vujadinović i Katarina Šutović, a po jednom Lana Pavićević, Mia Ražnatović, Ema Kolić i Maja Ceklić.

Za mlade „lavice” je sjutra dan odmora, a u utorak će sa Švedskom igrati za plasman u glavnu fazu, za šta im je dovoljan i remi.

Ukoliko uđu u 16 najboljih, izabranice Maje Savić prenijeće bod iz duela sa Islandom i biće jako blizu četvrtfinala, jer se ukrštaju sa dva najbolja tima iz grupe B, a to nikako nisu rukometne velesile - Sjevernom Makedonijom i Iranom.

Šveđanke su danas, nakon startnog poraza od Islanda (23:18), savladale Alžir košarkaškim rezultatom - 54:30. Još više golova je bilo u duelu Hrvatske i Indije, koji su „vatrene” dobile 54:36.

Bonus video: