Poljska avantura Andrijane Tatar - treća sezona u dresu MKS Lublina

Stamena Podgoričanka ostala u najvećem poljskom klubu, u kojem joj je saigračica Kinga Ahruk

6906 pregleda 0 komentar(a)
Ubijeđena da će se „lavice” revanširati Poljskoj: Andrijana Tatar, Foto: www.facebook.com/mkslublin
Ubijeđena da će se „lavice” revanširati Poljskoj: Andrijana Tatar, Foto: www.facebook.com/mkslublin

Na novembarskom prvenstvu Evrope rukometašice Crne Gore će igrati sa Njemačkom, Španijom i Poljskom. U zemlji koja je nekada bila s istočne strane „gvozdene zavjese”, igraju dvije djevojke koje su vezane s „lavicama” - nekadašnja članica Budućnosti Kinga Ahruk i njena saigračica iz MKS Lublina, Andrijana Tatar.

Crnogorska pivotkinja će treću sezonu nositi dres najvećeg poljskog kluba, u koji je 2020. došla na izričit zahtjev bivšeg selektora Crne Gore, Kima Rasmusena. Odlično poznaje Poljsku i ubijeđena je da će se tim Bojane Popović revanširati za poraz u glavnoj fazi Svjetskog prvenstva u Španiji (33:28).

„Poljska nas je savladala na prethodnom prvenstvu, ali nismo bile kompletne. Mislim da će sada, kada će crnogorska reprezentacija biti gotovo u najjačem sastavu, rezultat biti mnogo bolji. Poljska ima mladu ekipu, s nekoliko iskusnijih igračica, ali je Crna Gora kvalitetnija”, ističe 26-godišnjakinja rođena na Cetinju.

Djevojka koja je reputaciju sticala u Srbiji (Radnički Kragujevac, Naisa, Jagodina) prošle sezone je kuburila s povredom ramena, ali je sada zdrava.

„Mislila sam da povreda nije ozbiljna, ali su se oporavak i vraćanje na teren odužili. Tri mjeseca sam bila van terena, pa je klub morao da dovede igračicu na moju poziciju. Oporavila sam se, vratila se na teren u finišu sezone, a procijenila sam da mi je najbolje da produžim ugovor i ostanem još sezonu”.

Tražile su je ekipe iz nekoliko evropskih zemalja, ali je presudilo što će Lublin nastupiti u EHF Evropskoj ligi.

„Imala sam nekoliko ponuda, ali ovdje sam se navikla, igraću treću sezonu u Poljskoj. Na odluku je uticalo što ćemo opet igrati Evropu, mada nismo imale prevelike sreće u žrijebu, jer ćemo u kvalifikacijama igrati sa Šiofokom. Mađarski klub nije jak kao prije nekoliko godina i vjerujem da imamo šansu da uđemo u grupnu fazu. Svakako, biće teško protiv Marine Rajčić i ostalih, to je sigurno”.

Od 1995. godine, kada je osvojio prvu titulu, tim iz Lublina je dominirao u Poljskoj i prigrabio ukupno 21 šampionski pehar. Tatareva, međutim, još nije dočekala šampionsko slavlje, nada se da hoće ove sezone.

„Ekipa se nije mnogo promijenila, stiglo je samo nekoliko novih igračica. Kostur od prethodne godine je tu, a ambicije su da vratimo titulu u naše vitrine”, zaključila je Andrijana Tatar.

Bonus video: