Budućnost Bemax najbolja u Koprivnici, priznanja za Milenu Raičević i Armel Atingre

Milena Raičević je predvodila tim do pobjede sa devet golova, Adrijana Kardoso de Kastro je postigla šest, dok je Nađa Kadović pet puta zatresla mrežu protivnika.

3999 pregleda 2 komentar(a)
Ilda Kepić na večerašnjoj utakmici, Foto: Ivan Brkić/RK Podravka
Ilda Kepić na večerašnjoj utakmici, Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Budućnost Bemax je pobjednik 16. Memorijalnog turnira „Josip Samaržija Bepo” u Koprivnici, jer je u finalu savladalu domaćina Podravku 28:22 (15:9).

To je peta pobjeda u isto toliko mečeva u pripremnom periodu tima Bojane Popović, što je lijepa najava uoči početka Lige šampiona i gostovanja Kastamonuu 10. septembra.

„Plave” su u pripremnom periodu tri puta slavile protiv slovenačkog Krima, a upisale su i pobjedu protiv prvaka Srbije, Železničara iz Inđije.

U duelu protiv Podravke, Milena Raičević je predvodila tim do pobjede sa devet golova, Adrijana Kardoso de Kastro je postigla šest, dok je Nađa Kadović pet puta zatresla mrežu protivnika.

Ivana Godeč je postigla četiri, Matea Pletikosić dva, a u strijelce su se još upisale Katarina Džaferović, Gordana Marsenić i Nataša Ćorović.

Armel Atingre je imala 12, a Jovana Kadović tri odbrane.

Crnogorskom šampionu pripala su i dva individualna priznanja - Milena Raičević je najbolji stijelac turnira sa 16 golova, dok je Armel Atingre najbolja golmanka sa ukupno 19 intervencija.

Treće mjesto u Koprivnici je osvojio Krim, koji je savladao Lokomotivu 33:21.

Prvi meč u novoj sezoni Lige šampiona, Budućnost Bemax će odigrati 10. septembra u gostima protiv Kastamonua.