Milena Raičević: Vratila sam se gdje pripadam, uz velike emocije i energiju

Dugogodišnji bek Milena Raičević, koja će poslije dvije sezone ponovo biti u dresu Buzdućnosti, kazala je da se vratila u punoj snazi da nastavi gdje je stala

5444 pregleda 6 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: ŽRK Budućnost
Milena Raičević, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa će gostovanjem turskoj ekipi Kastamonu sjutra zvanično početi 27. sezonu u EHF Ligi šampiona.

To je utakmica prvog kola B grupe, u kojoj su još Đer, Mec, Esbjerg, Storhamar, Rapid Bukurešt i Lokomotiva Zagreb.

Plasman u eliminacionu rundu izboriće šest prvoplasiranih timova.

Dugogodišnji bek Milena Raičević, koja će poslije dvije sezone ponovo biti u dresu Buzdućnosti, kazala je da se vratila u punoj snazi da nastavi gdje je stala.

"Vratila sam se velikom emocijom i energijom. Odmorila sam se i vratila sam se u svoj klub, gdje pripadam. Želimo da u novoj sezoni pokažemo koliko vrijedimo, da se borimo i damo sve od sebe", rekla je Raičević na konferenciji za novinare.

Komentarišući činjenicu da će povratnički meč odigrati protiv tima čiji je dres nosila prošle sezone, ona je kazala da nema puno slučnosti sa prošlosezonskim timom.

"Novi je trener, puno je i promjena u timu. Mnogo su kvalitetnije nego prošle sezone. Spremamo se najbolje što možemo, da od prvog minuta uđemo jako i iz minuita u minut podižemo nivo igre. Imale smo dobar pripremni period i vjerujem da će nam to pomoći da utakmicu odigramo na visokom nivou", rekla je Raičević.

Ona smatra da će sve zavisti od Budućnosti i igre koju njen tim bude prikazao.

"Treba da nastavimo u ritmu, u kojem smo odigrale mečeve u pripremnom periodu. Taj način treba da nastavimo i sigurno neće imati riješenje za nas. Kondicija je na visokom nivou i to će nam biti jedan od aduta. Radili smo dosta na trčanju, trebna to da iskoriustimo i pretrčimo ih", rekla je Raičević.

Ona je naglasila da je sve podređeno cilju da se pokaže veći nivo rukometa nego prošle sezone.

"Imam veliki motiv, kao prvog dana kada sam obukla dres Budućnosti. U dobroj sam formi i vjerujem da će nastaviti tokom Lige šampiona, ali i Evropskog prvenstva", rekla je Raičević.

Srednji bek Matea Pletikosić smatra da su prve utakmice najbitnije i da su one pokazatelj u kakvoj je trenutnoj foprmi ekipa.

"Vjerujemo u sebe, vjerujemo da možemo. Sigurna sam da ćemo dati sve od sebe i da se nećemo prepasti, igrali smo i protiv boljih i kvalitetnijih timova i igračica. Moramno imati respekt prema njima, ali i u sebe i naš kvalitet. To će dati rezultat", rekla je Pletikosić.

Govoreći o pripremnom periodu, ona je istakla da nije iznenađenja dobrim rezultatom.

"Dajemo sve od sebe na treninzima. To je plod dobrog rada", rekla je Pletikosić.

Duel u Kastamoni počeće u 16 sati.

Bonus video: