Budućnost vjeruje u iznenađenje protiv favorita iz Danske

Rukometašice Budućnost Bemaxa od 16 sati dočekuju Esbjerg u drugom kolu grupe A Lige šampiona

7545 pregleda 1 komentar(a)
Ivona Pavićević vjeruje da sve zavisi od njene ekipe, Foto: ŽRK Budućnost
Ivona Pavićević vjeruje da sve zavisi od njene ekipe, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa će se danas prvi put u sezoni predstaviti domaćoj publici - sastaju se sa danskim Esbjergom u 2. kolu Lige šampiona i žele da krunišu pobjedu koju su prošlog vikenda ostvarile na gostovanju Kastamoni. Tada su bile ubjedljive, na krilima Milene Raičević su slavile rezultatom 40:27.

Esbjerg ima velike ambicije ove sezone, viđen je među favoritima u borbi za trofej, pa “plave” znaju da ih čeka težak posao u duelu koji počinje u 16 sati u “Bemax areni”.

Ali, trebaće vremena da se poslože kockice u danskom timu, vidjelo se to i u prvom kolu kada je bolji bio Đer (31:29), pa Podgoričanke svakako vide šansu da iznenade i upišu nove bodove.

- Esbjergu je možda najbolja bekovska postava. Smatram da, bez obzira na kvalitet rivala i činjenicu da je jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona, sve zavisi od nas u ovoj utakmici. Ako u odbrani budemo na nivou, smatram da ćemo dobru energiju prenijeti i na napad. Svih 60 minuta moramo da budemo koncentrisane i borbene u odbrani, a u napadu disciplinovane i smirene. Jer, ekipa kao što je Esbjerg kažnjava svaku grešku - rekla je Ivona Pavićević.

Ljetos je u Esbjerg stigla Nora Merk, tu su i njene saigračice iz norveške reprezentacije Heni Rajstad, Kristini Brajstol, Marit Resberg-Jakobsen i Vildi Ingstad, Dankinje Mete Tranborg, Katrine Hajndal...

- Esbjerg ima fizički veoma jake i psihološki stabilne igračice. Dobar tim koji funkcioniše zajedno dugo godina. Pojačan je sa tri norveške igračice i par danskih rukometašica i izgleda moćno. Mi moramo da uđemo u meč kao prava ekipa, da zajedno radimo i borimo se na svim poljima, ne samo u odbrani. Napadači ako nisu skoncentrisani i ne daju gol kada stvaramo šanse, slijedi kontranapad i tada je teško braniti se - kaže trener Bojana Popović.

A Brazilka Adrijana Kardoso de Kastro, koja igra na poziciji desnog krila, osvrnula se na trijumf nad Kastamonom i sigurnu pobjedu na premijeri.

- Igrale smo odlično, vjerujem da će tako biti i protiv moćnog Esbjerga. Dankinje su fizički jake, ali Budućnost može da im se suprotstavi - istakla je Kardoso.

Budućnost i Esbjerg su i prošle sezone bili rivali u grupi. Oba međusobna duela su tada pripala danskom predstavniku - kod kuće je slavio rezultatom 35:20, a u Podgorici je bilo 36:25. U grupi B se danas igra još jedan meč - u 18 sati se sastaju norvešaki Storhamar i Lokomotiva iz Zagreba. Za sjutra su zakazani dueli Đer - Kastamonu i Rapid Bukurešt - Mec.

Bonus video: