Budućnost se vratila sa minus šest, imala zicer za preokret, ali je Esbjerg ipak bio prejak

Tim Bojane Popović gubio 15:9, na krilima raspoložene Armel Atingre stigao do 20:20, ali ne i do senzacije - danski tim u „Bemax areni” slavio 28:23

16309 pregleda 10 komentar(a)
Sa četiri gola dokazala da joj je mjesto u Ligi šampiona: Ivana Godeč, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Sa četiri gola dokazala da joj je mjesto u Ligi šampiona: Ivana Godeč, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Duel sa jednim od najjačih timova u Evropi pokazao je koliko su rukometašice Budućnost Bemaxa napredovale u odnosu na prošlu sezonu, ali da im još nedostaje konstantnosti da sruše velikane - tim Bojane Popović se hrabrom igrom vratio sa minus šest, imao zicer da preokrene, ali je potom opet stao i izgubio od Esbjerga 28:23 u „Bemax areni”.

Nakon minus 26 u dvomeču sa istim rivalom u prethodnoj takmičarskoj godini, neko bi pomislio da je ovoo dobar rezultat, ali s obzirom na to da je nepunih 14 minuta prije kraja bilo 21:21, ostaće tuga zbog utiska da se moglo više...

Budućnost je na startu propustila dva zicera da povede (šut Milene Raičević odbranila Rike Poulsen, Matea Pletikosić pogodila prečku) i više nijednom nije zaprijetila u 1. poluvremenu.

Dva puta je stizala do izjednačenja, ali su Norvežanke Heni Rajstad i Marit Rezberg Jakobsen rešetale mrežu Armel Atingre, pa je već na početku 11. minutu bilo minus četiri (6:3), nakon četvrtog gola Rajstad.

Bojana Popović je odmah uzela tajm-aut, čestim izmjenama pokušavala da pronađe najbolju postavu, ali nije išlo. Kada bi se „plave” i približile, Nataša Ćorović i Andrijana Popović bi dobijale isključenja (po dva u 1. poluvremenu), što je Esbjerg iskoristio da serijom 5:1 ode na rekordnih plus šest (15:9).

Podbacile su i golmanke, jer je Jovana Kadović prvu odbranu upisala u 23. minutu, a Armel Atingre je proradila tek u finišu prvog dijela meča, kada je zaustavila sedmerac, a potom i šut Nore Merk. Rike Poulsen je imala devet odbrana u 1. poluvremenu, šest više od protivnica na drugoj strani, to je bio i jedan od razloga što je na odmoru bilo minus pet.

Atingre je nastavila 2. poluvrijeme kako je završila prvo, proradila je i odbrana, pa je poslije sedam minuta igre bilo svega minus dva (15:17), nakon golova iz kontri Ivone Pavićević i Ivane Godeč.

Budućnost je igrala kao u transu, a nakon nove sjajne intervencije francuske golmanke, Raičevićeva je iznudila sedmerac, a Pletikosićeva ga realizovala za izjednačenje (20:20) na 17 minuta do kraja.

Pri tom rezultatu je Katarina Džaferović odlično uskočila u prazan prostor, ali je sa šest metara šutirala preko gola, što je bila jedina šansa za vođstvo. Danski tim je otišao na 23:21, Popovićeva uzela tajm-aut, a nakon njega je Amali Miling odbranila sedmerac Matee Pletikosić. Ubrzo je Merk dala prvi gol iz igre i poraz je bio neminovan...

BUDUĆNOST BEMAX - ESBJERG 23:28 (11:16)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 500. Sudije: Budžak i Zahradnik (Slovačka). Sedmerci: Budućnost Bemax 3 (1), Esbjerg 7 (5). Isključenja: Budućnost Bemax 14, Esbjerg 14 minuta. Crveni karton: Tranborg (Esbjerg) u 44. minutu (3X2).

Budućnost Bemax: ATINGRE (osam odbrana i dva sedmerca), J. Kadović (jedna odbrana), Ćorović, PLETIKOSIĆ 2 (1), GODEČ 4, Popović, Džaferović 3, Marsenić, KARDOSO DE KASTRO 1, Agović, Bulatović 3, Tomova, N. Kadović, RAIČEVIĆ 6 (1), PAVIĆEVIĆ 3, KEPIĆ 1.

Esbjerg: POULSEN (devet odbrana i sedmerac), Miling (dvije odbrane i sedmerac), KAMP-NILSEN 1, Meler 1, MERK 3 (2), Hajndal 1, BRAJSTEL 3, Tranborg, REZBERG-JAKOBSEN 6, RAJSTAD 10 (3), Petersen, Dž. Jakobsen, INGSTAD 3.

Bonus video: