Budućnost u Zagrebu - cilj je druga evropska pobjeda

Izabranice Bojane Popović u prva dva kola ostvarile su polovičan učinak – pobjedu protiv Kastamonua i poraz od Esbjerga, a poslije dva dobra izdanja na startu nove sezone u dobrom raspoloženju putuju u glavni grad Hrvatske

3696 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ŽRK Budućnost
Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa u subotu (18) imaju dobru šansu da ostvare drugu pobjedu u Ligi šampiona – sa ulogom favorita čekaju duel u Zagrebu.

Rival je Lokomotiva, koja ima dva poraza u prva dva kola. Kod kuće je poražena od Rapida 31:27, a u gostima doživjela brodolom od Storhamara, čak 37:13.

Takav start sezone, međutim, neće zavarati “plave”.

“Očekujem veliku borbu, poslije njihovog poraza u Norveškoj. To je mlada ekipa koja želi da popravi utisak, da pred domaćom publikom pruži maksimum. Ne smijemo da se opustimo, i mi imamo mlad tim, imaćemo oscilacija tokom sezone, a trudićemo se da ih imamo što manje. Trudićemo se da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo ono za šta smo došle u Zagreb”, kazala je trener Bojana Popović.

“Sviđa mi se Lokomotiva, sve igračice učestvuju u igri, opasne su sa svih pozicija. Imaju dobre golmanke, a posebno je dobar srednji bek Posavec, članica reprezentacije Hrvatske. Veoma je brza, Lokomotiva igra brzo, očekujem utakmicu visokog tempa”, kaže golmanka Armel Atingre.

Izabranice Bojane Popović u prva dva kola ostvarile su polovičan učinak – pobjedu protiv Kastamonua i poraz od Esbjerga, a poslije dva dobra izdanja na startu nove sezone u dobrom raspoloženju putuju u glavni grad Hrvatske.

Cilj je nova pobjeda koja je veoma značajna u borbi za plasman u osminu finala, jer je hrvatski tim koji je doživio dva poraza na startu nove sezone, direktan konkurent u borbi za plasman u nokaut fazu.

“Moramo da uzmemo dva boda, to je naš put za drugu fazu. Kastamonu je pobijeđen, Esbjerg je ispušten, a moglo je da bude drugačije. Kako radimo i kako treniramo, mislim da ćemo pobijediti Lokomotivu”, ističe Nađa Kadović.

Bonus video: