organizovaće ep do 17 godina

Crna Gora domaćin još jednog evropskog takmičenja

EHF je treću godinu zaredom povjerio Rukometnom savezu Crne Gore organizaciju prvenstva Evrope za mlađe kategorije

6427 pregleda 1 komentar(a)
Foto: RSCG
Foto: RSCG

Crna Gora će naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina, odlučio je Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) na sjednici u Luksemburgu.

EHF je treću godinu zaredom povjerio Rukometnom savezu Crne Gore organizaciju prvenstva Evrope za mlađe kategorije, nakon šampionata za igračice do 17 godina koje je održano 2021. i za igrače do 18 godina ovog ljeta.

"To je svojevrsno priznanje za naš Savez i potvrda organizacionih sposobnosti, o čemu svjedoči i činjenica da je na sjednici Izvršnog odbora EHF-a između ostalog usvojen izvještaj o uspješnoj organizaciji Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u avgustu u Podgorici", navodi RSCG.

Sjednica Izvršnog odbora EHF-a je održana dan uoči Konferencije predsjednika i vanrednog kongresa EHF, koji je okupio predstavnike 43 nacionalne federacije, među njima je predsjednik RSCG Petar Kapisoda.

Na sjednici je, između ostalog, održana prezentacija Evropskog prvenstva za rukometašice, čiji domaćini će u novembru biti Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

Održane su i prezentacije prvenstava Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji će biti održani 2024. godine, te predstavljen plan razvoja takmičenja mlađih kategorija i rukometa na pijesku...