Bojana Popović: Jedina pozitivna stvar su dva boda

„Bitna stvar za ovaj mladi sastav je i da ovakve utakmice izvuče i uzme dva boda. Imamo dosta toga da izanaliziramo, dosta je bilo ishitrenih stvari, na tome ćemo da radimo do sljedeće utakmice”, poručila je žena koja je kao igračica šest puta osvojila Ligu šampiona

6734 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Na drugom gostovanju u Ligi šampiona, druga pobjeda rukometašica Budućnost Bemaxa.

Nema, međutim, puno razloga za zadovoljstvo, jer „plave” nisu odigrale na nivou iz mečeva sa Kastamonuom u Turskoj i Esbjergom u „Bemax areni”, pa su jedva savladale nejaku Lokomotivu u Zagrebu (25:24).

„Ovakve utakmice prave igračice boljim, ovo je još jedno iskustvo za našu ekipu. Jedino što pozitivno nosim sa ove utakmicu su ta dva boda, sve ostalo je za zaborav”, priznala je Bojana Popović.

Šefica stručnog štaba je zamjerila svojoj ekipi što je prelako gubila lopte u kontrama.

„Bilo je dosta dobrih odbrambenih stvari, imala sam osjećaj da smo čitavu utakmicu stajale dobro u defanzivi, ali smo nekoliko osvojenih lopti olako potrošile u tranziciji, u nekoj žurbi. Taj dio nije išao kako bi trebalo. Lokomotiva je duže igrala napad, ali je na kraju pobjeda najvažnija. Djevojke su je zaslužile, jer su se borile tokom svih 60 minuta”.

Sada je pauza u Ligi šampiona, ali će Popovićeva imati vremena da do 8. oktobra i meča sa Mecom u Podgorici podigne formu ekipi. Pitanje je, ipak, da li će tada moći da sruši tim koji je danas iznenadio u Đeru i slavio 28:24.

„Bitna stvar za ovaj mladi sastav je i da ovakve utakmice izvuče i uzme dva boda. Imamo dosta toga da izanaliziramo, dosta je bilo ishitrenih stvari, na tome ćemo da radimo do sljedeće utakmice”, poručila je žena koja je kao igračica šest puta osvojila Ligu šampiona.

Povezani članci

24. Septembar 2022.

Milena Raičević stavila tačku na dramu u Zagrebu

Adrijana Kardoso de Kastro je dala tri važna gola, posljednji 72 sekunde prije kraja za 24:23.

„Nismo baš najbolje odigrale, ali sam ponosna jer smo se borile do kraja, zbog toga smo i osvojile dva boda. Srećna sam što sam pomogla timu u ključnim trenucima”, poručila je brazilska reprezentativka.

Trener Lokomotive Nenad Šoštarić je bio zadovoljan što se njegova ekipa iskupila za brodolom protiv Storhamara (37:13).

„Za nas je ova utakmica bila važna da se vratimo nakon katastrofe u Norveškoj, gdje je sve što je moglo da pođe po zlu, pošlo. Osnovna intenca je bila da se igrom, ponašanjem i borbenošću izvinimo cijeloj hrvatskoj rukometnoj javnosti za tu utakmicu”.

Selektor Hrvatske je istakao da se ugleda na današnjeg rivala.

„Pokazali smo se jako korektno, jako dobro, ne bi trebalo zaboraviti da smo najmlađa ekipa Lige šampiona. Budućnost je tu dosta blizu, ali kad se dešavaju velike stvari, tačno se vidjelo ko i šta radi - uzmu loptu Raičević, Kardoso i onda se završavaju akcije. Budućnost je za mene uzor kako bi se trebalo ponašati i razvijati mlade igračice, kako bi u krajnjoj liniji trebalo komponovati ekipu, u kojoj iskusni vode igru i razmišljaju, a mladi daju energiju i srce. Svaka im čast, čestitam im na pobjedi”.

Bonus video: