"Lavice" lako do pobjede u Breši

Iako u timu nije bilo Alme Hasanić-Grizović i Eme Ramusović, pobjeda nijednog trenutka nije dovedena u pitanje
112 pregleda 15 komentar(a)
Dijana Ujkić, Foto: Savo Prelević
Dijana Ujkić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.10.2017. 16:17h

Kada je u Parizu 21. aprila obavljen žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, rukometašice Crne Gore su mogle da uknjiže četiri boda, jer su za rivala dobile veoma skromnu Italiju.

Kolika je razlika u kvalitetu između zemlje evropskog prvaka i olimpijskog vicešampiona 2012. godine i nacije koja ima samo jedno učešće na velikim takmičenjima, i to 2001. kada je bila domaćin Svjetskog prvenstva, vidjelo se danas u prvoj četvrtini utakmice u Breši.

Za prvih 15 minuta, Crna Gora je postigla sedam golova, Marina Rajčić je odbranila sedam šuteva, a loptu je iz mreže vadila samo jednom! Čini se da su „lavice” mogle domaćima da prirede novi fijasko, sličan onom koji su doživjele četiri dana ranije na gostovanju Poljskoj (izgubile 40:13), ali je tada opao intenzitet u odbrani. Adžićev tim, svjestan razlike u klasi, kao da je „povukao ručnu”, pa su gledaoci u Breši mogli da vide nešto i od svojih ljubimica.

Do kraja meča se igralo praktično gol za gol. Crna Gora je pet puta stizala do rekordnih plus osam, Italija prišla na minus pet, ali razlika nijednom nije prešla te okvire. Bilo je i mnogo promašenih šuteva na obje strane, a posao su najbolje odradile golmanke - Marina Rajčić je imala 12 odbrana za 40-ak minuta, koliko i Monika Prinster za 60, dok je Ljubica Nenezić u završnici odbranila sedam šuteva.

Dragan Adžić je pružio šansu svim igračicama, osim lakše povrijeđenoj Almi Hasanić-Grizović i prehlađenoj Emi Ramusović, pa su prve minute u zvaničnim utakmicama u seniorskoj reprezentaciji upisale Branka Konatar, koja za mjesec slavi punoljetstvo, i 16-godišnja Ivana Godeč... Najefikasnije su sa po šest golova bile Đurđina Jauković, Dijana Ujkić i Milena Raičević (dva iz sedmerca), tri je dala Ivona Pavićević, a po jedan Tatjana Brnović i Itana Grbić.

U durgom meču grupe 2, Poljska je savladala Slovačku u Bratislavi 29:20 i zbog bolje gol-razlike drži 1. mjesto ispred Crne Gore.

Italija - Crna Gora 16:23 (5:12)

Breša - Dvorana „San Filipo”. Gledalaca: 2.000. Sudije: A. Smajlagić i S. Smajlagić (Švedska). Sedmerci: Italija 1 (1), Crna Gora 2 (2). Isključenja: Italija 8, Crna Gora 10 minuta.

Italija: Ferari, PRINSTER (12 odbrana), Trombeta, GEORGE, Dala Kosta, ROTONDO 3, Del Balco 1, Gilardi, Kapelaro, Dibona, ETAKI 2, Napoletano, Ganga 1, BABO 2 (1), FANTON 2, LANDRI 5.

Crna Gora: RAJČIĆ (12 odbrana), Hasanić-Grizović, Nenezić (sedam odbrana), Godeč, JAUKOVIĆ 6, BRNOVIĆ 1, Konatar, UJKIĆ 6, MALOVIĆ, Premović, PAVIĆEVIĆ 3, Ramusović, Klikovac, Despotović, RAIČEVIĆ 6, Grbić 1.

Bonus video: