Dva boda su davno upisana

I pored toga što i same znaju da trijumf ne može da im izmakne, mlade Adžićeve izabranice se ne opuštaju, već ponavljaju riječi koje su među „lavicama“ kao mantra - da je neophodan pravi fokus.
0 komentar(a)
Đurđina Malović, Foto: Filip Roganović
Đurđina Malović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.10.2017. 09:29h

Kladionice su možda nužno zlo savremenog sporta, u Crnoj Gori ih je previše, niču kao pečurke, ali ponekad pomognu da se neka utakmica najavi bolje nego hiljadu riječi.

Nije potrebno pričati o razlici između italijanskog i crnogorskog rukometa, o ambicijama i rezultatima dviju reprezentacija, o učinku u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo...

Dovoljno je pomenuti kvote engleske kladionice „Bet 365” - jedinica u Breši donosi 16 eura na jedan uloženi, remi 29, a na „lavice“ biste se praktično uzalud kladili, jer biste na 1.000 uloženih zaradili tričava dva eura. Zar je potrebno i govoriti da je pobjeda rukometašica Dragana Adžića već upisana?

Ali, i pored toga što i same znaju da trijumf ne može da im izmakne, mlade Adžićeve izabranice se ne opuštaju, već ponavljaju riječi koje su među „lavicama“ kao mantra - da je neophodan pravi fokus.

„Sigurno ćemo biti maksimalno koncentrisane. Znamo da će Italija, kao i sve ostale ekipe, tražiti šansu protiv nas, jer zna sa smo dosta podmlađene i neiskusne. Biće vjerovatno puna dvorana, domaćin će biti izuzetno motivisan, a mi moramo da budemo koncentrisane i da iskoristimo naš najjači adut, odbranu. Ako bude tako, nadam se da neće biti problema”, istakla je Đurđina Malović.

Italijanke su u prvom kolu poražene na gostovanju Poljskoj sa čak 40:13, što dovoljno govori o njihovoj „klasi”.

„Ne bih komentarisala taj meč, moramo ozbiljno da shvatimo našu utakmicu. Bez obzira na to kakav je rukomet u Crnoj Gori, a kakav u Italiji, moramo sve to da zaboravimo i oslonimo se na našu igru. Nadam se da ćemo ispraviti neke greške koje smo pravili na utakmici sa Slovačkom, nastaviti da „slažemo“ igru i ostvariti još jedan pozitivan rezultat”, dodala je 21-godišnja Nikšićanka.

Slično priča još jedna igračica iz generacije 1996, Ivona Pavićević.

„Dobro sme spremile za Italijanke. Za nas je svaki protivnik najjači u tom trenutku i nikako ne smijemo da se opustimo. Ako ispoštujemo dogovor, vjerujem da ćemo i slaviti”, naglasilo je lijevo krilo „lavica”.

Utakmica počinje u 16.30 časova, a 30 minuta ranije startuje drugi susret 2. kola grupe 2, Slovačka - Poljska.

Bonus video: