Bojana Popović pred Mec: Da budemo hrabre i ne damo na sebe

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 16 sati

2895 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Podgorici protiv francuskog Meca utakmicu četvrtog kola B grupe Lige evropskih šampiona.

Mec, koji je prošle sezone bio finalista Lige šampiona, bez poraza je u prva tri kola, a upisao je dva trijumfa i remi.

Savladao je pred svojim navijačima norveški Storhamar 31:22 i veliki Đer u gostima 28:24, dok je remizirao u Bukureštu sa Rapidom 32:32.

Budućnost je upisala dvije pobjede, u gostima protiv turske Katamone 40:27 i Lokomotive u Zagrebu 25:24, a jedini poraz doživjela je pred svojim navijačima od danskog Esbjerga 28:23.

Trener Bojana Popović kazala je da je Mec izuzetna ekipa, koja je snagu potvrdila protiv Đera.

"Mec je tokom cijelog meča bio u vođstvu koje je u nekim trenucima iznosilo i 7-8 golova razlike. To je komletna ekipa, koja zna šta hoće. Dugo igra zajedno, uz nekoliko izmjena koje su dodatno pojačale ekipu. U svim pravcima su dobri“, rekla je Popović na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da rukometašice Meca odlično trče i da svaku grešku rivala kažnjavaju trancicijom.

„Ukoliko u napadu ne budemo disciplinovani i do kraja ispoštovali svaku akciju, Mec će to znati da kazni. Tako smo i trenirali, da probamo da držimo naš ritam, da čuvamo loptu do gol šanse, kako bi stigli lakše i brže da se vratimo u odbranu. Idemo hrabro, kao i protiv Esbjerga, trebaće nam i malo sreće i podrška navijača“, rekla je Popović.

Bojana Popović je zadovoljna učinkom u prva tri kola.

“Osnovni cilj je bio da dobijemo dvije od tri utakmice, i protiv Esbjerga smo bili blizu, zbog nekih oscilacija u određenim periodima igre nismo uzeli dva boda. Pred nama su tri teška meča, a naš zadatak je da dižemo formu i za Budućnost i igračica koje narednog mjeseca igraju na Evropskom prvenstvu. Moramo da budemo hrabri i da ne damo na sebe, već da rival zapamti da je bio u Podgorici i da mu se neko suprotstavio”, kazala je Bojana Popović.

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 16 sati.

Bonus video: