Neka Mec zapamti gdje je gostovao

Rukometašice Budućnost Bemaxa danas od 16 sati dočekuju francusku ekipu u 3. kolu grupe B Lige šampiona

4197 pregleda 7 komentar(a)
Nina Bulatović na pres konferenciji, Foto: ŽRK Budućnost
Nina Bulatović na pres konferenciji, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa su prije dvije sedmice u Zagrebu teškom mukom savladale Lokomotivu za drugi trijumf u grupi B Lige šampiona, a treću pobjedu u prva četiri kola tražiće u današnjem duelu sa francuskim Mecom.

U pitanju je zvanično treći najbolji tim u Evropi, koji je u prva tri kola ove sezone upisao dvije pobjede i remi i kojem pripada uloga favorita u Podgorici nakon što je u prošlom kolu snagu pokazao kada je bio bolji od Đera u Mađarskoj.

- Mec je u tom susretu sa Đerom bio stalno u vođstvu, koje je u nekim trenucima iznosilo i 7-8 golova razlike. U pitanju je kompletna ekipa koja u svakom momentu zna šta želi. Dugo igra zajedno, uz nekoliko izmjena koje su dodatno pojačale ekipu. Mec je dobar u oba pravca - kaže trener Budućnosti Bojana Popović.

Utakmica u “Bemax areni” počinje u 16 sati, a Popovićeva “nudi” recept za trijumf.

- Ukoliko u napadu ne budemo disciplinovani i do kraja ispoštovali svaku akciju, Mec će to znati da kazni. Tako smo i trenirali, da probamo da držimo naš ritam, da čuvamo loptu do gol šanse, kako bismo stigli lakše i brže da se vratimo u odbranu. Idemo hrabro, kao i protiv Esbjerga, trebaće nam i malo sreće i podrška navijača - istakla je Bojana Popović.

Dva trijumfa i remi su zadovoljavajuć učinak nakon tri kola. “Plave” su pobjeđivale Kastamonu i Lokomotivu u gostima, a savladao ih je Esbjerg u Podgorici.

- Osnovni cilj je bio da dobijemo dvije od tri utakmice. I protiv Esbjerga smo bili blizu, zbog nekih oscilacija u određenim periodima igre nismo uzeli dva boda. Sada su pred nama tri teške utakmice, a naš zadatak je da dižemo formu i za Budućnost i igračice koje narednog mjeseca igraju na Evropskom prvenstvu. Moramo da budemo hrabri i da ne damo na sebe, već da rival zapamti da je bio u Podgorici i da mu se neko suprotstavio - kazala je Bojana Popović.

Optimista je i Nina Bulatović, krilo Budućnosti.

- Čeka nas jak rival koji ima dobre individualce na svim pozicijama i kojem se veći dio igre bazira na tranziciji. Ovom segmentu moramo najviše da se posvetimo, stopiramo napade na vrijeme i nametnemo svoj ritam igre. U Podgorici niko ne može da igra isključivo svoju igru. Svakog je iznenadila pobjeda u gostima Meca protiv Đera, ali i to su igračice kao i mi, sve je do pristupa i sa svakim može da se igra - rekla je Bulatovićeva.

Danas se u 18 časova sastaju i Storhamar i Kastamonu, a sjutra su na programu dueli Rapid Bukurešt - Esbjerg i Đer - Lokomotiva.

Bonus video: