Bojana Popović: Previše grešaka u napadu; Atingre: Moramo da igramo mnogo bolje da bismo bile konkurentne

„Znamo koje igračice imamo u sastavu i kakav je kvalitet u pitanju, ali borićemo se i na narednim mečevima. Protiv timova kao što je Mec je, ipak, teško očekivati pobjedu”, poručila je Popovićeva

5300 pregleda 5 komentar(a)
Armel Atingre na utakmici sa Mecom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Armel Atingre na utakmici sa Mecom, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Drugi meč u „Bemax areni”, drugi poraz rukometašica Budućnost Bemaxa.

Poslije Esbjerga, dva boda iz Podgorice odnio je i tim koji je Dankinje prošle sezone savladao u meču za 3. mjesto na fajnl-foru Lige šampiona, Mec.

Prvak Francuske je dominirao sve vrijeme protiv „plavih”, kažnjavao brojne greške i lošu selekciju šuta i slavio 36:28.

„Znale smo da Mec mnogo trči i da će biti teško. Utakmicu smo izgubile u 1. poluvremenu, kada smo primile devet lakih golova. Prije meča sam govorila da je najvažnija odbrana, a ispostavilo se da je bilo previše grešaka u napadu i da je protivnik to kažnjavao. Nismo koristile naše šanse, imale smo mnogo tehničkih grešaka, a protivnik je postizao lake golove. U nastavku smo igrale nešto bolje, ali ponovo su nam se dešavale iste greške”, rekla je Bojana Popović.

Za igru su raspoložene bile Milena Raičević (10 golova) i Ivana Godeč (sedam), ali je nedostajao učinak drugih. Pogotovo krila, koja su rijetko dobijala loptu.

„Znamo koje igračice imamo u sastavu i kakav je kvalitet u pitanju, ali borićemo se i na narednim mečevima. Protiv timova kao što je Mec je, ipak, teško očekivati pobjedu. Moramo mnogo da radimo da bismo na narednim utakmicama bile na višem nivou”, poručila je Popovićeva.

Armel Atingre je često ostajala sama sa protivničkim šuterima u zicer situacijama, ali je sakupila 13 odbrana.

„Razočarana sam, ali moramo da budemo realne - potrebno je da igramo mnogo bolje da bismo bile konkurentne. Uradićemo analizu i vjerujem da će naša igra biti bolja na narednim mečevima. Mec je postigao mnogo golova iz kontri, mnogo trče i kažnjavale su naše greške”.

Trener Meca Emanuel Majonad je bio zadovoljan rezultatom, ne i igrom svog tima.

„Srećan sam zbog pobjede, jer sam dva puta poražen u Podgorici. Naša igra nije bila na očekivanom nivou. Imali smo respekt prema Budućnost, koja je jedan od mojih omiljenih timova u Evropi. Morali smo da damo maksimum i zasluženo smo slavili”.

Valerija Maslova se vratila u Podgoricu, gdje je igrala sezonu i po.

„Srećna sam što sam ponovo imala priliku da dođem u Podgoricu. Bio je ovo stresan meč sa mnogo grešaka. Nismo igrale sjajno u napadu, ali smo slavile i to je najvažnije”.

Bonus video: