„Lavovi” preletjeli Kosovo, gol Miloša Vujovića za TV špice

Tim Zorana Roganovića rutinski stigao do ubjedljive pobjede protiv Kosova (29:20) i napravio odličnu uvertiru pred važno gostovanje Bosni i Hercegovini u nedjelju u Sarajevu

39578 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Filip Filipović/RSCG
Foto: Filip Filipović/RSCG

Pet puta zaredom su crnogorski rukometaši stizali do prvenstava Evrope, na startu novih kvalifikacija su najavili da će i šesti put uzastopno biti dio kontinentalne elite - „lavovi” su u sjajnoj atmosferi u „Bemax areni” ubjedljivo savladali Kosovo (29:20) i najavili da bi u nedjelju u Sarajevu mogli da naprave ključni korak ka šampionatu u Njemačkoj. Ako poraze i BiH, jedno od prva dva mjesta u grupi 7 biće nadohvat ruke...

Nakon uvodnih minuta, ili što fudbalski komentatori vole da kažu - ispitivanja snaga, Crna Gora je počela da igra kako može. Na krilima letećeg Miloša Vujovića, „lavovi” su vezali osam golova, od kojih je pet dalo krilo Fuhse Berlina za 10:3.

Ni to nije bilo sve - nakon što je Ljuiđ Ćuni prekinuo crnu seriju svog tima dugu skoro 14 minuta, Stevan Vujović i njegov prezimenjak Miloš su pogađali za 12:4.

Ogromna razlika kao da je opustila izabranike Zorana Roganovića, koji je pokušao da ih probudi tajm-autom, ali nije uspijevalo, jer je i Fljamur Gerbeši sjajno branio, a njegovi saigrači to iskoristili i sa pet pogodaka prišli na 12:9.

Finiš 1. poluvremena je, ipak, bio u znaku Vujovića - prvo je Branko odlično asistirao Nemanju Grboviću, potom i sam pogodio, da bi 10 sekundi prije kraja Miloš „zapalio” atmosferu u „Bemax areni”, jer je na nestvaran način kompletirao „cepelin” na pas Nebojše Simića za 15:9 na velikom odmoru.

Brzo po povratku ekipa na teren je opet bilo osam razlike (17:9), da bi u 43. minutu Grbović iz kontre prvi put donio dvocifren plus (23:13). U tim trenucima je čuda činio Simić, koji je ponovo doživio da cijela dvorana skandira „Simo, majstore”, a Roganović je ubacio tri igrača koja do tada nisu bila na terenu - Simićevog brata Božidara, Aleksandra Bakića i 24-godišnjeg čuvara mreže, Nikolu Matovića.

Uzgred, u napadu je u posljednjih 10-ak minuta igrao MVP prethodnog prvenstva Izraela, Risto Vujačić, koji je do tada samo igrao odbranu, jer je na poziciji desnog beka neprikosnoven Branko Vujović.

Razlika je, ipak, nastavila da raste do rekordnih plus 12 u tri navrata, a Bakić rešetao sa lijevog krila i s tri gola dokazao da je dostojna zamjena fenomenalnom Cetinjaninu.

Gosti su u finišu sa četiri pogotka ublažili poraz...

CRNA GORA - KOSOVO 29:20 (15:9)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 2.200. Sudije: D. Bolić i K. Hurih (Austrija). Sedmerci: Crna Gora 5 (3), Kosovo 3 (2). Isključenja: Crna Gora 6, Kosovo 4 minuta.

Crna Gora: Matović, N. SIMIĆ (13 odbrana i sedmerac), Bakić 3, M. VUJOVIĆ 8 (1), Lazović, ČEPIĆ 3, B. VUJOVIĆ 4, RADOVIĆ, Kaluđerović, S. Vujović 4, Ševaljević 2 (2), B. Simić, Lasica 1, Vujačić 1, ANĐELIĆ 1, GRBOVIĆ 2.

Kosovo: Gerbeši (12 odbrana i dva sedmerca), BERIŠA (jedna odbrana), JUPA 3, DRE. TAHIRUKAJ 4, Muškoljaj, Ćuni 2, Mustafa, DRI. TAHIRUKAJ 5 (2), ŠABANI, Mućoli, GEGAJ 4, Ramadani, Bašoli, ĐUKA 2, Tači, Zena.

Bonus video: