Roganović: Hvala igračima i publici, atmosfera je bila veličanstvena

„Pripremili smo se dobro, dali maksimum i igrali kao kolektiv u svakom trenutku. Samo ovakvom igrom možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Atmosfera u sali i na ovoj i na utakmici sa Grčkom je bila nevjerovatna, hvala svima koji nas podržavaju”, poručio je Radojica Čepić

5609 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Filip Filipović/RSCG
Foto: Filip Filipović/RSCG

Pobjedom nad Kosovom (29:20), rukometaši Crne Gore napravili su prvi korak ka Evropskom prvenstvu 2024. u Njemačkoj.

U sjajnoj atmosferi „Bemax arene”, selektor Zoran Roganović je dao šansu svim igračima i sačuvao glavne snage za veoma važan duel za četiri dana u Sarajevu.

„Hvala publici koja nas je još jednom sjajno dočekala. Atmosfera je bila veličanstvena, ovo su događaji koje ćemo da nosimo i radosno se podsjećamo do sljedeće prilike. Hvala i igračima su koji fenomenalno pristupili meču i odradili sve zadatke. Imali smo mali pad tokom 1. poluvremenu, ali smo se bro vratili. Jako veliki respekt gajimo prema reprezentaciji Kosova, radi na pravi način, a ovako ubjedljiva pobjeda je rezultat našeg pristupa, jer smo meč shvatili kao da igramo sa Francuskom”, rekao je Roganović.

„Lavovi” u nedjelju gostuju Bosni i Hercegovini, ukoliko pobijede biće blizu sedmog učešća na evropskim prvenstvima.

„Bio bi to novi momenat za nas. Do sad smo uvijek u kvalifikacijama kretali tromo i u nastavku i završetku morali da se čupamo. Mislim da smo, poslije svih partija i prvenstava koje smo odigrali, spreman za tako nešto. Poštujemo BiH, ali znamo što i za koga igramo. Daćemo sve od sebe i u nedjelju, siguran da sa jakom odbranom 6:0, sa kojom sam jako zadovoljan, prvi put možemo da ostvarimo dvije pobjede tokom prve EHF sedmice”.

U Sarajevu će igrati i Miloš Božović, koji je pošteđen zbog lakše povrede desne šake.

„Biće spreman za Sarajevo. Nije teža povreda, čak je mogao i da igra večeras, ali sam u konsultaciji sa stručnim štabom i medicinskim osobljem odlučio da ne igra. Ne želim da se iko od igrača vrati u klubove povrijeđen, zbog toga i rotiram njih 13-14, kako bi bili svježi za utakmice koje pojedini igraju već u srijedu”, zaključio je Roganović.

Bek Crne Gore Radojica Čepić smatra da je presudila timska igra.

„Pripremili smo se dobro, dali maksimum i igrali kao kolektiv u svakom trenutku. Samo ovakvom igrom možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Atmosfera u sali i na ovoj i na utakmici sa Grčkom je bila nevjerovatna, hvala svima koji nas podržavaju. Sada nas čeka teška utakmica sa BiH, koja ima iskusne igrače, fizički jake, a slaviće tim koji bude više želio pobjedu”.

Selektor Kosova Bujar Ćerimi je ocijenio da su njegovi igrači imali kompleks od Nebojše Simića.

„Igrali smo dobro u prvih pet-šest minuta u odbrani, jako napadali, stvorili dobre šanse, ali kasnije kao da smo se malo uplašili čuvenog golmana Simića. Imali smo crne minute u napadu, primili lake golove iz kontri, a odbrana nije bila loša”.

Bonus video: