Nema predaje: "Plave" žele da pokažu zube jakim Rumunkama

Budućnost od 18 sati dočekuje Rapid iz Bukurešta

3683 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa dočekaće večeras Rapid iz Bukurešta (18) u meču 5. kola Lige šampiona.

Izabranice Bojane Popović traže treću pobjedu protiv tima koji je neporažen ove sezone - Rumunke imaju tri pobjede, dok su protiv Meca igrale neriješeno.

Podgoričanke imaju polovičan učinak, po dvije pobjede i poraza - slavile su protiv turske ekipe Kastamonu i Lokomotive iz Zagreba, a izgubile od Esbjerga i Meca.

"Rapid je izuzetan tim, koji je sa rezultatima u prva četiri kola pokazao koliko ima kvaliteta. U pitanju je ekipa koja je skup španskih i francuskih reprezentativki, iskusnih i izuzetno nezgodnih. Dolaze u Podgoricu sa dobrom energijom. Ne igraju na šut sa devet metara, već grade šansu i čekaju, strpljive su. To je mnogo teže braniti i moramo imati fokus u odbrani, da im strpljivom igrom u napadu i bez ishitrenih šuteva spriječimo kontre i polukontre. Nadam se da možemo do povoljnijeg ishoda nego u prethodnom meču", rekla je Bojana Popović.

Budućnost u prošlom kolu nije imala mnogo šansi protiv Meca - Francuskinje su u Podgorici slavile 36:28, tako što su od početka do kraja imale punu kontrolu.

Rapid je takođe vrlo jak, favorit je protiv Budućnosti, ali se Podgoričanke ne predaju.

"Neće biti lako, znali smo to i spremali smo se", dodala je Bojana Popović, naglasivši da Budućnost ukoliko želi povoljniji ishod mora da popravi realizaciju i eliminiše tehničke greške.

"Moramo biti hrabre, početak je bitan, da već na startu da pokažemo rivalu šta želimo i da se igra kod nas".

Ulaznice se prodaju od 10 do 18 sati na šalterima "Bemax arene" po cijeni od tri eura.

Bonus video: