"Plave" bile na korak od trijumfa, pa sačuvale bod golom Matee Pletikosić 10 sekundi prije kraja

Tim Bojane Popović sa liderom grupe B, Rapidom, odigrao neriješeno u „Bemax areni” - 30:30

20603 pregleda 19 komentar(a)
Matea Pletikosić, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Matea Pletikosić, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Iako su na manje od četiri minuta do kraja imale dva gola razlike (29:27), rukometašice Budućnost Bemaxa na kraju mogu da budu zadovoljne i bodom protiv Rapida u „Bemax areni” (30:30).

Tim Bojane Popović je u finišu promašio zicer, Matea Pletikosić je izgubila loptu pri rezultatu 29:29, ali se iskupila 10 sekundi prije kraja, kada je nakon prodora pogodila za prvi bod u Podgorici ove sezone, ukupno peti u Ligi šampiona.

Milena Raičević je dala prva tri gola za svoj tim, ali je tada Ivana Kapitanović počela da zaustavlja šuteve „plavih” i omogućila svom timu da prvi dođe do plus dva (6:4).

U tim trenucima su igračice vjerovatno „vrtjele” filmove sa utakmica sa Esbjergom i Mecom, koji su u prvom dijelu dolazili do ubjedljive prednosti, ali nisu dopustile da se to i treći put dogodi.

Jeste šampion Rumunije još dva puta imao dva razlike (8:6 i 9:7), ali je Budućnost sjajno odgovorila. Ekipu je pogurala Armel Atingre, koja je činila čuda između stativa, ređala odbranjene šuteve i sedmerce, a Ivana Godeč na neobičan način zaokružila seriju 5:0 za preokret na 12:9 - pogodila je stativu, lopta se odbila o leđa hrvatske golmanke i završila u mreži.

Fenomenalno izdanje: Armel Atingre
Fenomenalno izdanje: Armel Atingrefoto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Time je mlada pivotkinja prekinula svoju loš niz, jer nije pogodila mrežu iz prva tri šuta sa crte.

I na poluvremenu je bilo plus tri, da bi na početku nastavka Matea Pletikosić povisila na 14:10. Tada je, međutim, Budućnost posustala u napadu, a tim u kojem su četiri reprezentativke Španije i njihov selektor Karlos Viver iz kontri izjednačio već u 39. minutu (17:17).

Izabranice Bojane Popović su dva puta „bježale” na plus dva, Rapid ih stizao, pa je pri rezultatu 22:22 jedna od najboljih rukometašica svih vremena uzela tajm-aut.

Srećom, na terenu ima još jedan simbol crnogorskog rukometa, Milenu Raičević, koja je dala gol i izmislila dvije asistencije za 25:23, pa je Viver morao da zove svoje igračice na dogovor na 10 minuta do kraja.

Gošće su smanjile, Popovićeva svjesno krenula na rizik i napala sedam na šest. Prvi zicer je iskoristila Raičevićeva, drugi nije Godečova, pa je na šest minuta i 27 sekundi do kraja Alisija Fernandes svojim prvim pogotkom iz igre opet vratila stvari na nulu (26:26).

Adrijana Kardoso de Kastro i večeras sjajna Ivona Pavićević su vratile dva razlike (28:26), ali je Dorina Koršoš izjednačila dva minuta i sedam sekundi prije kraja (29:29), kada domaće opet nisu uhvatile loptu koja se odbila od stative.

Pletikosićeva je potom izgubila loptu, a Rapid dobio sedmerac na 41 sekundu do kraja.

Iskoristila ga je Aleksandra Lakrabe, Popovićeva uzela tajm-aut, nakon kojeg se otvorio prostor za Pletikosićevu, a ona od potencijalne tragičarke postala junakinja.

BUDUĆNOST BEMAX - RAPID 30:30 (13:10)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 400. Sudije: Merc i Kutler (Njemačka). Sedmerci: Budućnost Bemax 2 (2), Rapid 6 (3). Isključenja: Budućnost Bemax 4 minuta.

Budućnost Bemax: ATINGRE (15 odbrana i dva sedmerca), J. Kadović, ĆOROVIĆ 1, PLETIKOSIĆ 5 (1), GODEČ 2, Popović, Džaferović, Marsenić, Kardoso de Kastro 2, Agović, BULATOVIĆ, Tomova, N. Kadović, RAIČEVIĆ 12 (1), PAVIĆEVIĆ 8, Kepić.

Rapid: Ćuka (tri odbrane), Sandru, KAPITANOVIĆ (devet odbrana), Bućeski 2, Perijanu, LOPES 7, Gutijeres, KORŠOŠ 3, Espinola, Kanor, Ostase, FERNANDES 3 (1), ERNANDES 5, LAKRABE 3 (1), BADEA, Grozav 7 (1).

Bonus video: