Budućnost ne pomišlja na predaju u Mađarskoj

Veliki izazov za Podgoričanke - gostuju velikom favoritu Đeru od 18 sati

6474 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnost Bemaxa danas igraju posljednju utakmicu u Ligi šampiona pred pauzu koja slijedi pred Evropskoo prvenstvo.

I nadaju se da bi u Đeru (18 sati) protiv aktuelnog vicešampiona Starog kontinenta mogle da naplate neke dobre utakmice u kojima su ostale bez pobjede. Kao na primjer, prije sedam dana kada su u u fantastičnom meču remizirale protiv Rapida iz Bukurešta...

"Plave" čeka težak posao u Mađarskoj, svjesna je toga i Bojana Popović.

"Đeru je i ove sezone cilj titula prvaka Evrope, nakon što to nije uspio posljednje dvije godine. Mađarice su dodatno pojačane, na svakoj poziciji imaju po dvije vrhunske igračice. Ove sezone su u prvom poluvremenu sa svima igrale u egalu, a u nastavku pojačavale i završavale onako kako žele", kaže trener Budućnosti.

Ipak, i Đer ima slabosti.

"Koliko god da su jake, ne smije protiv njih da se igra bojažljivo. Moramo da im hrabro odgvoorimo. Poenta je da odigramo najbolje što možemo i bez opterećenja. Đer je favorit, a mi iz ove utakmice možemo samo da profitiramo", istakla je Popovićeva.

Biće ovo 26. međusobni okršaj najuspješnijeg crnogorskog i mađarskog kluba u evropskim takmičenjima.

Đer je upisao 18 pobjeda, četiri meča su završena remijem, dok je Budućnost slavila u tri susreta.

"Đer je ranjiviji nego ranije. Izgubio je ove sezone pred svojim navijačima od Meca, što se nije dešavalo odavno. Biće teško, ali očekujem pravu borbu s naše strane. U svakoj utakmici ove sezone smo pokazali da možemo da se nosimo sa bilo kojim protivnikom, a da nije bilo naših grešaka i promašenih zicera rezultat bi bio drugačiji protiv Meca i Esbjerga. Nismo nadigrani", istakla je Matea Pletikosić.

Bonus video: