Solberg: Uživale smo u igri; Popović: Od ovog Đera se uči

Rukometašice Budućnosti Bemaksa nemoćne na gostovanju lideru Grupe B, Đeru

5303 pregleda 6 komentar(a)
Oftedal je klasom odbijala svaki pokušaj povratka u igru "plavih", Foto: Www.ehfcl.com
Oftedal je klasom odbijala svaki pokušaj povratka u igru "plavih", Foto: Www.ehfcl.com

Rukometašice Budućnosti Bemaksa bile su nemoćne u Đeru (32:19). Đer je lider grupe B Lige šampiona sa 10 bodova, pet pobjeda i poraz. Budućnost je peta, u zoni plej-ofa sa pet bodova - dvije pobjede, remi i tri poraza.

Slijedi pauza zbog Evropskog prvenstva.

"Uvijek je dobro imati tako fantastičnu obranu ispred sebe, tako da sam imala veliku pomoć i odigrale smo srcem. Sve smo uživale igrajući danas i bio je stvarno dobar osjećaj biti na terenu. Ponosna sam na svoj tim i mislim da je danas bio vidan pravi timski duh i rad - kazala je golmanka domaćih Margareta Silje Solberg, koja je imala 45,5 odsto odbrana.

Budućnost je samo od 14. minuta, pa do pred finiša poluvremana uspijevala da parira

"Bilo je teško, naravno, ali bilo je momenata i kada smo nalazile neka dobra rješenja u napadu. Borile smo se do kraja, ali imamo mladu ekipu, koja je imala danas mogućnost da uči i napreduje u utakmici protiv tako silnog Đera", kazala je Boajna Popović, šefica struke "plavih" i dodala:

"Igračice su na startu previše griješile i napravile su ogroman pritisak, iako su se trudile. Nadam se da ćemo izvući pouke iz utakmice", zaključila je Popović.

Bonus video: