„Lavice” sanjaju medalju - sad ili ko zna kad

Rukometašice Crne Gore danas počinju pripreme za Evropsko prvenstvo, od 5. do 9. novembra u Podgorici igraju preliminarnu fazu. Glavna runda u Skoplju, gdje će se tim Bojane Popović boriti za završni vikend u Ljubljani

18689 pregleda 13 komentar(a)
Šansa za neke igračice da na zalasku karijere osvoje novo odličje: rukometašice Crne Gore, Foto: IHF
Šansa za neke igračice da na zalasku karijere osvoje novo odličje: rukometašice Crne Gore, Foto: IHF

Sad ili ko zna kad - rukometašice Crne Gore danas počinju pripreme za Evropsko prvenstvo, možda i posljednje veliko takmičenje na kojem će imati realne šanse za medalju.

Bojana Popović odredila je 18 igračica koje će nastupati na šampionatu u Crnoj Gori, Sloveniji i Sjevernoj Makedoniji. Iznenađenja na spisku nema, jer je Popovićeva pozvala najbolje na koje trenutno može da računa.

”Lavice” će prvu fazu igrati u “Morači”, protiv Španije, Njemačke i Poljske, a ako prenesu maksimalna četiri boda, biće u dobroj situaciji da se u Skoplju sa tri tima iz grupe C (Francuska, Holandija, Rumunija i Sjeverna Makedonija) bore za jedno od prva dva mjesta i odlazak na završni vikend u Ljubljani.

Zbog činjenice da se prva faza igra u “Morači”, da nema Rusije, te da će ovo takmičenje biti oproštajno za neke od proslavljenih rukometašica, čini se da je ovo posljednja šansa da se uradi nešto veliko...

Reprezentacija će se u Podgorici odraditi kompletne pripreme, a prvu utakmicu na EHF Euru igra 5. novembra protiv Španije.

Popovićeva je odredila i dvije rezerve - Dijanu Ujkić (Minaur Baja Mare, Rumunija) i Katarinu Džaferović (Budućnost Bemax). Osim Ujkićeve, u odnosu na tim koji je u septembru trenirao u Podgorici tokom EHF sedmice nema ni desnog beka rumunske Ramniku Vlčee, Tanje Ašanin. Umjesto nje je kao rezerva u posljednji čas pozvana Džaferovićeva, koja je nakon problema sa povredama odigrala meč sa Đerom u Ligi šampiona prije tri dana i dala četiri gola.

Nema Jelene Despotović, koja se porodila krajem avgusta, a Nikolina Vukčević je nedavno polomila prst, zbog čega je ispala iz konkurencije. Uzgred, zbog teških povreda koljena od ranije nema Dijane Mugoše i Anastasije Babović.

Spisak - golmanke: Marina Rajčić (Šiofok, Mađarska), Marta Batinović, Ljubica Nenezić (Glorija Buzau, Rumunija); lijeva krila: Ivona Pavićević, Nađa Kadović (Budućnost Bemax); desna krila: Jovanka Radičević (Krim, Slovenija), Nina Bulatović (Budućnost Bemax); pivotkinje: Tatjana Brnović (Brest, Francuska), Ema Alivodić (ĆSM Bukurešt, Rumunija), Ivana Godeč, Andrijana Popović (Budućnost Bemax); bekovi: Đurđina Jauković, Itana Grbić (Brest), Milena Raičević, Matea Pletikosić, Ilda Kepić, Nataša Ćorović (Budućnost Bemax) i Đurđina Malović (Tulon, Francuska).

Ulaznice za tri dana od 32 do 80, dnevne od 15 eura

Ulaznice za mečeve Evropskog prvenstva, koje se u “Morači” igraju 5, 7. i 9. novembra, zasada mogu da se kupe samo na zvaničnom sajtu šampionata (https://tickets.eurohandball.com/women2022).

Cijene za ovaj šampionat, s obzirom na to da se održava u manje razvijenim zemljama od onih koje su ranije bili domaćini, niže su nego ranije. Najjeftinija karta za sva tri dana, tj. za šest utakmica, košta 32 eura, a najskuplja je 80.

Kao i na svim šampionatima pod okriljem EHF-a, nije moguće kupiti ulaznice za samo jednu utakmicu, pa su u ponudi dnevne. Najjeftinije karte za “Moraču” su 12 eura za djecu od četiri do 18 godina, studente i penzionere, 15 za odrasle, a najskuplje 30.

Crna Gora će sva tri meča igrati od 18 časova. Prvi rival, u subotu 5. novembra, biće Španija, dva dana kasnije je duel sa Njemačkom, a za 9. novembar je zakazan susret sa Poljskom.

Bonus video: