Marta Batinović: Cilj je da prenesemo što više bodova u Skoplje

„Ima malo euforije, igramo kod kuće, pred našom publikom, svjesne smo svega - odgovornosti i zašto smo tu. Želimo od prve utakmice da pokažemo koliko vrijedimo”, poručuje golmanka Crne Gore

8500 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Kada treneri imaju veliki izbor na nekoj poziciji, koristi se fraza da je na slatkim mukama.

Kod selektorke rukometašica Crne Gore Bojane Popović je takav slučaj sa pivotkinjama i golmankama, jer koga god da izabere neće pogriješiti.

Na crti će se za minute na 15. Evropskom prvenstvu, na kojem će „lavice” igrati u prvoj fazi u „Morači” protiv Španije, Njemačke i Poljske, boriti Tatjana Brnović, Ema Alivodić (donedavno Ramusović) i mlada Ivana Godeč, a između stativa su dvije djevojke u sjajnoj formi - Marta Batinović iz rumunske Glorije Buzau i Marina Rajčić iz mađarskog Šiofoka.

Uz njih, među 18 pozvanih je i pouzdana Ljubica Nenezić.

„Ima malo euforije, igramo kod kuće, pred našom publikom, svjesne smo svega - odgovornosti i zašto smo tu. Želimo od prve utakmice da pokažemo koliko vrijedimo. Cilj je da dobijemo sve utakmice ovdje i prenesemo što više bodova. U Skoplju svašta može da se desi, ponekad je dovoljan i neki remi u glavnoj fazi”, istakla je Batinovićeva.

Nekoliko igračica fali zbog povreda, nema ni Jelene Despotović, koja se porodila prije dva mjeseca, ali hrabri što su sve glavne snage u odličnoj formi.

„Puno igračica u svojim klubovima igra po 60 minuta i nosioci su igre, što je velika prednost, kao i to da smo sve zdrave”.

Marta je nekoliko godina u Rumuniji, gdje igra mnogo španskih rukometašica. Sa nekima je i bila u istom klubu, sa drugima je rivalka.

„Naravno da će to da mi znači, ali kao što mi znamo njih, znaju i one nas. Najbitnije je da budemo tim, da igramo odbranu, ona je ključ svega. Ako u njoj budemo prave, lakše ćemo i da trčimo, to nam je najveći adut”.

Crna Gora je sa Španijom, o kojoj se sada mnogo više razmišlja nego o ostalim rivalima u grupi D, posljednji put igrala na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2019, kada je izgubila 27:26.

„Tada smo izgubile, a pobjeda je mogla da nas odvede korak više, možda i do medalje. To je bilo prelijepo prvenstvo za nas, većina ekipe je sada tu. Sve smo iskusnije, a igranje pred domaćom publikom je još jedan motiv”, poručila je Batinovićeva.

Bonus video: