Vrijeme je i da Španija padne pred „lavicama”

Tim Bojane Popović se sprema za otvaranje EHF Eura, Ljubica Nenezić optimistična

17982 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Prije osam godina, rukometašice Crne Gore su posljednji put bile u polufinalima velikih takmičenja, kada su zbog povrede Milene Raičević izgubile baš od Španije 19:18 u Budimpešti.

Iste te 2014, i kadetkinje su igrale polufinale Svjetskog prvenstva u Makedoniji i zauzele 4. mjesto, baš kao i seniorske nekoliko mjeseci kasnije.

Iz tog talentovanog tima, koji je u Ohridu i Strumici vodila Maja Savić, na spisku Bojane Popović za ovaj EHF Euro je njih čak osam - Đurđina Jauković, Đurđina Malović, Itana Grbić, Ivona Pavićević, Ema Alivodić, Nina Bulatović, Tatjana Brnović i Ljubica Nenezić.

Od prošle godine u stručnom štabu je i Savićeva, koja u dušu poznaje generaciju ‘96.

„Atmosfera u timu je fenomenalna, koristimo svaki momenat da se pripremimo najbolje što možemo. Vrijeme nam i sporo prolazi, jer jedva čekamo subotu”, istakla je Nenezićeva.

Upravo je golmanka rumunske Glorije iz Buzaua na prethodnom EP bila junakinja remija sa subotnjim rivalom (26:26).

Branila je sjajno u nastavku i bila najzaslužnija što je nadoknađen minus od osam golova, a odbranila je i zicer Dženifer Gutijeres u posljednjim sekundama.

„Španija je izuzetna reprezentacija, uvijek je u vrhu na velikim takmičenjima, to dovoljno govori o njoj. Ima kvalitetne bekove, brza krila i iskusne golmanke. Ali, mislim da je sve do nas. Kao i uvijek, fokus bi trebalo da bude na odbrani, a želimo i dobru realizaciju šuta. Nadam se da ćemo u subotu doći do prvih bodova”.

Igra tima Hose Ignasija Pradesa je skenirana do tančina.

„Španjolke su zahtjevne, igraju brz rukomet, biće potrebno dobro vraćanje. Moramo i da realizujemo šuteve, kako ne bismo imale problema. Bekovi su im odlični finteri, brza su i krila. Biće potrebna kompaktnost u odbrani - da budemo čvrste i složne. Sa dobrom energijom možemo da dođemo do željenih rezultata”, naglasila je 25-godišnja golmanka.

Crna Gora pobjedu nad Španijom čeka 10 godina i učiniće sve da prekine post koji traje od glavne faze EHF Eura u Srbiji 2012.

„Razmišljamo samo o prvom meču, idemo korak po korak. Motivacije za osvetu neće faliti. Ne želim ni da razmišljam o eventualnom porazu. Zadržaćemo dobru energiju i nadam se dobrom rezultatu”.

Nenezićeva se, kao i sve ostale „lavice”, nada vatrenoj podršci sa tribina.

„Voljela bih da dvorana bude puna, to bi nam puno značilo. Pozivam sve navijače koji mogu da dođu i da nas podrže, da nam budu vjetar u leđa, a obećavamo im da će gledati dobar rukomet i da ćemo dati sve od sebe”.

Bonus video: