Novi početak: "Lavice" iz Bara kreću ka Francuskoj

"Veoma je bitno ko će biti 1. u grupi, da se izbjegnu dvije jake reprezentacije na žrijebu. Protiv Poljske nas očekuju teške borbe i mečevi za 1. mjesto, ali nam je sada u mislima samo Slovačka i ništa drugo", naglasila je Đurđina Jauković
74 pregleda 0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Savo Prelević
Đurđina Jauković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2017. 08:05h

U junu je protiv Bjelorusije izboren plasman na 10. uzastopno veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Poslije više od tri mjeseca, rukometašice Crne Gore su se opet okupile kako bi krenule u borbu za peti nastup na šampionatima Starog kontinenta. U decembru naredne godine domaćin je Francuska, a prva prepreka u kvalifikacijama je Slovačka.

Meč se igra danas (17 časova) u barskoj „Topolici”, pobjeda bi znatno približila mlade „lavice” Dragana Adžića cilju...

"Slovačka je došla bez Jakubisove i prvog lijevog krila, ali ne smijemo da potcijenimo nijednog rivala, u kojem god da je sastavu. Ima starije i iskusnije bekove od nas, Školkova igra u Francuskoj i u remiju protiv Mađarske je bila najbolja. Ako odbrana bude na još većem nivou nego u baražu protiv Bjelorusije, moći ćemo da dođemo do lakih golova, što smo u posljednje vrijeme dosta vježbale", istakla je Đurđina Jauković.

Zbog povrede ramena u timu nema prvog lijevog krila Majde Mehmedović, a sa stomačnim virusom su kuburile još dvije rukometašice koje igraju na toj poziciji - Ivona Pavićević i Branka Konatar. Njih dvije će, međutim, biti spremne i uz pomoć Itane Grbić pokrivati odsustvo sjajne igračice CSM Bukurešta.

"Nema Majde, ali Itana, Ivona i Branka mogu taj posao da odrade odlično", ubijeđena je Jaukovićeva.

Bombarderki iz Nikšića ovo neće biti prvi susret sa Slovakinjama. Ona, Đurđina Malović i Ema Ramusović su protiv te selekcije na Evropskom prvenstvu 2014. godine, kada je u Osijeku bilo 28:24.

"Ema i ja smo ušle pred kraj, Đina je igrala malo više, ali su sada ovdje samo dvije ili tri igračice iz te ekipe Slovačke. Sada smo zrelije i iskusnije, jer smo igrale mnogo više i spremnije smo nego 2014. godine".

Crna Gora je favorit u današnjem meču, a realnost je da se u grupi 2 bori za 1. mjesto sa Poljskom, koja se juče poigravala sa Italijom (40:13).

"Veoma je bitno ko će biti 1. u grupi, da se izbjegnu dvije jake reprezentacije na žrijebu. Protiv Poljske nas očekuju teške borbe i mečevi za 1. mjesto, ali nam je sada u mislima samo Slovačka i ništa drugo", zaključila je 20-godišnja Nikšićanka.

Njena vršnjakinja iz Berana, Ramusovićeva, poručuje da Slovakinje zaslužuju respekt.

"Slovačka je na svakoj poziciji podjednako jaka i svakako da ćemo, kao i do sada, morati da damo 100 odsto da bismo ostvarile zavidan rezultat. Mlada smo ekipa, sa nekoliko iskusnih igračica, a navijači mogu da očekuju fer borbu i veliko požrtvovanje", poručila je djevojka koja je prvi Adžićev izbor za poziciji pivotkinje.

Bonus video: