Poseban osjećaj za "lavice" - Raičević: Ima euforije, nema pritiska; Popović: Tradicija protiv Španije ne znači ništa

"Moramo od prvog minuta da uđemo u igru, jer Španjolke su jako nezgodne. Napadi im dugu traju, čekaju grešku protivnika i koriste svaku šansu. Ne stvaramo sebi pritisak, želimo da odigramo sa puno emocija i vjerujem da će to biti energija koja nas je nosila sve ove godine", rekla je Raičević

5717 pregleda 3 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Milena Raičević, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore u subotu od 18 sati ihgra sa Španijom u Morači prvi meč na Evropskom prvenstvu.

Srednji bek Milena Raičević kazala je da je euforija zbog prvog nastupa na velikom takmičenju pred domaćim navijačima prisustna i da svi jedva čekaju da šampionat počne.

"Dugo sam u reprezentaciji i prvi put u karijeri igram veliko takmičenje pred svojom publikom. Posebna emocija i poseban osjećaj. Nema pritiska, iza nas je veliko iskustvo i odigran veliki broj utakmica. Svi znamo značaj prve utakmice i koliko je ona bitna za dalji tok prvenstva. Spremamo se kao da je finale", rekla je Raičević.

Ona je istakla da ne sumnja da će svaka igračica pružiti svoj maksimum i boriti se do posljednjeg atoma snage.

"Za nas je to posebno prvenstvo, jer igramo pred svojom publikom. Posebno je i za mene jer sam poslije dvije godine ponovo u reprezentaciji na velikim takmičenjima. Jedva čekam da sve počne", rekla je Raičević.

Iskusni srednji bek, govoreći o duelima sa Španijom, kazala je da Crna Gora ima pozitivnog i negativnog iskustva.

"Moramo od prvog minuta da uđemo u igru, jer Španjolke su jako nezgodne. Napadi im dugu traju, čekaju grešku protivnika i koriste svaku šansu. Ne stvaramo sebi pritisak, želimo da odigramo sa puno emocija i vjerujem da će to biti energija koja nas je nosila sve ove godine", rekla je Raičević.

Selektorka Bojana Popović kazala je da na sve načine pokušavaju da euforiju i adrenalin do utakmice svedu na normalan nivo.

"Svi željno očekujemo start. Svaki početak je težak, svaki meč, ima kvalitetnih timova. Španija kao prva iziskuje posebnu pažnju. Dosta o njima znamo, igraju svoj stil i neće ga mijenjati ni protiv nas. Na nama je da odigramo našu igru, da odgovorimo na njihove najbolje stvari i protok lopte zaustavimo. Nižeg su rasta, brzo se kreću, moraćemo da prekidima zaustavljamo njihov protok lopte", rekla je Popović.

Komentarišući da je Crna Gora dugo bez pobjede protiv Španije, nekada najbolja svjetska rukometašica kazala je da je u tom periodu bilo dosta utakmica, neizvjesnih i kvalitetno odigranih.

"Na predstojeću utakmicu moramo gledati kao posebnu, samu za sebe, a ne kao dio neke tradicije. Nova generacija je stasala, one nemaju taj osjećaj šta se dešavalo ranije. Žele da odigraju utakmicu za sebe", rekla je Popović.

U grupi su još Njemačka i Poljska. Tri ekipe idu u drugu fazu, čiji je domaćin Skoplje.

Bonus video: