Kinga Ahruk: Crna Gora igra fenomenalno, kandidat je za medalju, ali ćemo se boriti do kraja

„Crna Gora je baš u dobroj formi. Kao i uvijek, igra odlično u odbrani, a i Marina i Marta su bile odlične. Biće teško, ali moramo da mislimo samo o svojoj igri”, rekla je 33-godišnja reprezentativka Poljske

3857 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Vrijeme je za posljednji dan Evropskog prvenstva za rukometašice u Podgorici.

Na oproštaju od „Morače” pred selidbu u Skoplje, rukometašice Crne Gore će večeras (18 časova) tražiti pobjedu nad Poljskom, kako bi prenijele maksimalna četiri boda.

Jedan od aduta rivala je Kinga Ahruk, nekada Bizdra. Ostala je u lijepom sjećanju navijačima Budućnosti, kao jedna od junakinja finala Lige šampiona 2015. godine, kada je zamijenila Kristinu Neagu i prelomila meč.

Malo je falilo da večerašnji meč ne odlučuje ništa, ali se tim norveškog stručnjaka Arnea Senstada izvukao protiv Španije, slavio 22:21 i ostao u igri za glavnu fazu.

Dva dana ranije je tek u finišu izgubio 25:23 od Njemačke.

„Protiv Njemačke smo igrale odlično, imale malo tehničkih grešaka, ali smo izgubile. Protiv Španije je bila baš loša utakmica, ali je vrlo bitno što smo pobijedile i ostale u igri za Skoplje. Važno je da se borimo do kraja. Pokazale smo karakter i srce za rukomet i Poljsku”, rekla je 33-godišnja rukometašica.

Poljska bi mogla da se domogne Skoplja i ukoliko izgubi večeras, jer bi je izbacilo samo da Španija savlada Njemačku sa jedan ili dva gola razlike.

„Ima dosta varijanti, ali bi trebalo da se fokusiramo na to da odigramo najbolje što možemo. Crna Gora igra fenomenalno, a uz ovakve navijače, koji su kao osmi igrač, biće baš teško. Moramo da se fokusiramo na sebe i odigramo najbolje što možemo”.

Kako ti se čini Crna Gora?

„Baš je u dobroj formi. Kao i uvijek, igra odlično u odbrani, a i Marina i Marta su bile odlične. Biće teško, ali moramo da mislimo samo o svojoj igri”.

Kada si igrala u Budućnosti, govorila si da je Crna Gora najbolja reprezentacija na svijetu. Da li misliš i da je sada kandidat za medalju?

„Naravno da jeste. Mlade igračice igraju u veoma dobrim klubovima, to se vidi. Trebalo im je vremena da sagrade novi tim, sada je došlo njihovo vrijeme”, zaključila je Kinga Ahruk.

Bonus video: