Oproštaj sa suzama i ponosom, Jovanka Radičević: Utakmice za Crnu Goru su najljepši momenti moje karijere

"Nisam se predomislila, a nije bilo lako da donesem odluku. Najljepši momenti moje karijere su bili u ovom dresu, ali dođe vrijeme da mora da se razmišlja o drugim stvarima i priorotetima. Za mene je ovo sveti dres... Hvala porodici, hvala navijačima, hvala svima koji su me podržavali, cijeloj Crnoj Gori, ja sam se uvijek trudila da dam sve što imam za reprezentaciju...", kazala je Jovanka

16692 pregleda 31 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Stefan Ivanović
Jovanka Radičević, Foto: Stefan Ivanović

Ovakva noć u Morači se ne pamti - nijedan crnogorski sportista nije imao ovakav oproštaj od navijača kakav je doživjela Jovanka Radičević.

U posljednjem meču pred domaćim navijačima, legendarna rukometašica je postigla 12 golova, a na kraju meča sa Poljskom (26:23) emocije su je potpuno savladale - suze su joj tekle dok su pune tribine skandirale njeno ime...

"Ovo je za mene pretežak dan. Pokušala sam da suzbijem emocije prije meča i na meču, znala sam koliko nam znači. Sada, kada je sve gotovo, mogu da se prepustim... Prije deset godina smo bile olimpijske vicešampionke i evropske prvakinje, ali možda su ovi mečevi na našem terenu bili za mene još ljepši nego ti dani", kazala je Radičević za RTCG.

Nakon Evropskog prvenstva završava karijeru u nacionalnom timu.

"Nisam se predomislila, a nije bilo lako da donesem odluku. Najljepši momenti moje karijere su bili u ovom dresu, ali dođe vrijeme da mora da se razmišlja o drugim stvarima i priorotetima. Za mene je ovo sveti dres... Hvala porodici, hvala navijačima, hvala svima koji su me podržavali, cijeloj Crnoj Gori, ja sam se uvijek trudila da dam sve što imam za reprezentaciju...".

Crna Gora ide u drugu fazu sa četiri boda i snovima o polufinalu, pred duele sa Francuskom, Holandijom i Rumunijom.

Druga faza je u Skoplju, završnica u Ljubljani...

"Živjela sam i igrala pet godina u Skoplju, a rekla sam djevojkama da ne želim da završim karijeru, a da ne odem u Ljubljanu, gdje igram sada. Vidjećemo šta će da bude, ali mi ćemo biti prave lavice i daćemo sve od sebe", kazala je Jovanka.

Bonus video: