Pobjeda nad Rumunijom otvara vrata Ljubljane, „lavice” zavise od drugih ako izgube

Mnogo je kombinacija, ali je potrebno da se dogodi čudo da rukometašice Crne Gore ne budu u polufinalu ako u utorak savladaju Rumunke

12369 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk

Poslije tri rezultata grupe II koja su išla naruku rukometašicama Crne Gore, dogodio se i prvi poraz „lavica” na 15. Evropskom prvenstvu, čime je zakomplikovan put ka polufinalu.

Sada je utakmica svih utakmica ona sa Rumunijom u utorak u 18 časova. Ukoliko tim Bojane Popović trijumfuje, praktično bi osigurao 2. mjestu u grupi, sa kojeg bi mogao da ga pomjeri samo nestvaran niz rezultata.

Naime, u tom slučaju bi Crna Gora imala šest bodova i ne bi u utorak teoretski bila u polufinalu samo ukoliko Njemačka savlada Francusku. U slučaju remija ili pobjede olimpijskog šampiona, tim Bojane Popović bi išao u borbu za medalje.

Ako bi Njemačka slavila, onda bi u srijedu prvo ona morala da savlada Rumuniju, pa da Crna Gora izgubi od Holandije, a Francuska od Španije.

Tada bi se stvorio krug od tri reprezentacije sa šest bodova, u kojem bi Crna Gora sigurno bila najgora zbog međusobne gol-razlike minus četiri, iza Francuske i Njemačke.

To sve djeluje kao nemoguća misija...

Mnogo realnija bi bila kalkulacija koja otpisuje Crnu Goru u slučaju poraza od Rumunije. Tada bi Kristina Neagu i drugarice pobjedom u srijedu nad Njemačkom ostavile sigurno „lavice” iza sebe, šta god da one učine u svom posljednjem meču sa Holandijom.

Bonus video: