Zaboravljamo poraz od Francuske, znamo šta nam je cilj

„Stvarno nam se sve 'potrefilo', da Holandija i Španija odigraju remi, pa je sjutra veliki dan za nas. Sve je u našim rukama, ta jedna pobjeda bi nas vodila u Ljubljanu, što je cilj svih nas od prvog dana“, jasna je golmanka Glorije Buzau

4863 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Dan nakon poraza od Francuske i (ne)prespavane noći, rukometašice Crne Gore su spremne da okrenu novi list.

I moraju, jer ih sjutra (18 časova) čeka najvažnija utakmica u dosadašnjem toku šampionata, koja može da im otvori vrata polufinala - duel sa Rumunijom.

Ukoliko pobijede, izabranice Bojane Popović će biti na milimetar od Ljubljane, a sve bi teoretski moglo da bude završeno oko 22 časa, ako Francuska ne izgubi od Njemačke. U tom slučaju, mečevi posljednjeg kola u srijedu ne bi imali nikakav značaj, pa bi „lavice” mogle da odigraju „prijateljsku” utakmicu sa Holandijom.

„Taj poraz se desio, ali znamo koji nam je cilj. Već sjutra igramo protiv Rumunije, ta utakmica nam je definitivno finale, jer nas vodi u Ljubljanu. Trebalo bi da zaboravimo Francusku, da uopšte ne razmišljamo o tom meču, jer je pred nama veliki dan i očekujem samo pobjedu“, poručila je Marta Batinović.

Protiv olimpijskog šampiona je napad bio problem.

„Definitivno smo igrale loše u napadu, to nas je koštalo brzih golova. Dale smo mnogo lopti u ruke i promašile jednostavne zicere, mislim da tako loš dan ne može da se ponovi. Odbranu moramo da igramo kao i do sada, boriti se za svaku loptu i samo vući tranziciju. Nema dvoumljenja da neće biti bolje sjutra“.

Prva tri rezultata u grupi II su odgovarala Crnoj Gori, pa je duel sa Rumunijom ključni, a ne sa Holandijom, kako se očekivalo.

„Stvarno nam se sve 'potrefilo', da Holandija i Španija odigraju remi, pa je sjutra veliki dan za nas. Sve je u našim rukama, ta jedna pobjeda bi nas vodila u Ljubljanu, što je cilj svih nas od prvog dana“, jasna je golmanka Glorije Buzau.

Batinovićeva je već četvrtu sezonu u Rumuniji i odlično poznaje selekciju koju vodi njen bivši trener iz Ramniku Vlčee, Florentin Pera.

„Rumunija se sigurno neće predati, ima Neagu i Pinteu, koje su ključ svega, kao i dobre golmanke. To je dobra ekipa, sigurno neće izaći na teren i reći sad je gotovo, već će igrati 100 odsto. Naš adut mora da bude odbrana, kao što je bila od prvog dana, kako bismo dale lake golove i pokazale im ko je gazda i u Skoplju“

Je li Crna Gora favorit?

„Jeste“.

Vjeruješ li u podršku navijača?

„Naravno. Stvarno je lijepo bilo kada smo sinoć istrčale na teren i, bez obzira na to što smo u Skoplju, opet igrale pred našim navijačima. Nadam se da će doći u istom, ako ne i u većem broju, da nas podrže, jer zaslužujemo i podršku i plasman u polufinale“, zaključila je Marta Batinović.

Bonus video: