Bojana Popović: Mnogo godina čekamo polufinale

„Djevojke ne bi trebalo da opterećuje važnost meča, ponekad samo priča o utakmicama koje mnogo odlučuju pravi dodatni pritisak, pa se ziceri, koje bi lagano dale, šutnu stegnuto. Trebalo bi ih opustiti i uticati da budu svoje, ništa drugo”, poručuje Popovićeva

11664 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Da je neko prije početka 15. Evropskog prvenstva rekao rukometašicama Crne Gore da će im jedna pobjeda u glavnoj fazi biti dovoljna za polufinale, pomislile bi da je taj scenario isuviše idealan da bi bio realan.

Prva šansa je propuštena protiv Francuske, koja je bila prejaka i slavila 27:19, druga je večeras (18 časova) protiv Rumunije.

Ukoliko trijumfuju, „lavice” bi jednom nogom bile u polufinalu, a definitivno bi ušle u borbu za medalju ako Francuska na utakmici koja počinje u 20.30 ne izgubi od Njemačke.

„Naravno da bismo prihvatile ovakav scenario prije početka prvenstva. Imamo dobru šansu da same riješimo stvari i odemo u veliko polufinale, koje čekamo mnogo godina. Ova generacija je stasala i uči, još ima mladih i neiskusnih koje nisu prošle puno, a kroz ovo takmičenje tek prolaze i proživljavaju pobjede i poraze. Djevojke ne bi trebalo da opterećuje važnost meča, ponekad samo priča o utakmicama koje mnogo odlučuju pravi dodatni pritisak, pa se ziceri, koje bi lagano dale, šutnu stegnuto. Trebalo bi ih opustiti i uticati da budu svoje, ništa drugo”, poručuje Bojana Popović.

Selektorka se nada da će njene izabranice zaboraviti poraz od Francuske.

„Bilo je puno tehničkih grešaka, poklonile smo im neke golove. Greške su i stvar žurbe, nediscipline i neiskustva. One su uticale da se ekipa osjeća nesigurno i bude bez samopouzdanja u napadu. Pojedine igračice je stigao umor, ali takmičenje je takvo. Kroz godine karijere su naučile da poraze moraju brzo da prevazilaze i zaborave, ali i da traže pozitivne stvari. To smo valjda naučile, ovaj dan ćemo iskoristiti maksimalno da se posvetimo Rumuniji i oporavku”.

Jasno je da je Kristina Neagu glavna snaga Rumunije i da sve od nje kreće, ali ima tu još dosta kvalitetnih igračica. Krina Pintea je veoma neugodna na crti, ali je pitanje koliko će biti spremna, jer zbog teške prehlade nije mogla ni da trenira u nedjelju.

„Rumunija je odlična, sa Holandijom je odigrala najbolji meč. To je potpuno nova utakmica sa kojom ćemo znati da se nosimo. Dobro poznajemo i igračice, Kris je bila kod nas u Podgorici, Ema Alivodić igra za Bukurešt, mnoge smo susretale u Ligi šampiona, tako da nema nepoznanica. Ključ je da odradimo stvari koje nismo uspjele protiv Francuske”, naglasila je Popovićeva.

Bonus video: