Bojana Popović: Znale smo da će biti ovako teško, Itana je nosila cijelu ekipu

„Ponosna sam i zahvalna im na svemu što su dale do sada. Naš cilj je ostvaren, trebalo bi da uživaju u svemu što slijedi, što ćemo biti na završnom turniru. To je velika stvar za Crnu Goru, sa koliko aktivnih seniorski raspolažemo ovo je nevjerovatno“, rekla je Popovićeva

11561 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Četvrtom pobjedom na pet utakmica, rukometašice Crne Gore su došle na prag polufinala 15. Evropskog prvenstva.

Sada može da ih eliminiše samo čudan rasplet u posljednja četiri meča, ali nije realno očekivati da se to dogodi. „Lavice“ su velikom pobjedom nad Rumunijom (35:34) došle u predvorje Ljubljane.

„Znale smo da će biti ovako, za to smo se i spremale. Rumunke imaju kvalitet, znale smo da ćemo morati da imamo najveći fokus na Neagu i Pinteu, pokazale su da su tvrd protivnik. Odlučivala je jedna lopta, Itana je bila fantastična, nosila je cijelu ekipu u napadu. U odbrani smo mogle i morale bolje, ali tako se utakmica otvorila, da ide na više golova. Ponosne smo, toliko emocija je u meni, da mi dođe da plačem, ali ću sačuvati suze za neko drugo vrijeme“, rekla je Bojana Popović.

Legenda svjetskog rukometa je pohvalila karakter svojih izabranica.

„Nevjerovatne djevojke i borba. Sve su imale svoju ulogu, ispoštovale je, nije se postavljalo pitanje ko će koliko da uđe, da li da se odigra jedna odbrana ili napad. Ponosna sam i zahvalna im na svemu što su dale do sada. Naš cilj je ostvaren, trebalo bi da uživaju u svemu što slijedi, što ćemo biti na završnom turniru. To je velika stvar za Crnu Goru, sa koliko aktivnih seniorski raspolažemo ovo je nevjerovatno“.

Ekipa se podigla nakon teškog poraza od Francuske i praktično osigurala plasman u polufinale.

„Znamo naše mane, ali i kvalitete, ali kad osjetimo poraz koji nas boli znamo kako da to prebrodimo. Ne ostavljamo ništa za naredne dane, već odmah rješavamo sve. Tako smo i poslije Francuske probale smo da se dignemo što prije, zato smo i odigrale ovakvu utakmicu danas“.

Itana Grbić je počela u startnoj postavi umjesto Đurđine Jauković i zasluženo bila igračica meča sa osam golova, uz svega dva promašaja, i čak 12 asistencija.

„Nije Itana bila iznenađenje za nas, znale smo da će da odradi posao maksimalno. Možda za njih, iako je odlično znaju, jer je bila tamo. Radila je fenomenalan posao u napadu, bila pokretač akcija, iz njenih nogu i ruku je dosta toga krenulo, ali su sve bile u pravom momentu na pravom mjestu i realizovale na najbolji mogući način“.

Za brigu je što su primljena 34 gola.

„Neki djelovi odbrane su mogli da budu bolji, ali to ostaje za analizu. Najvažnije je da su dva boda tu, sad se spremamo za ono što slijedi“, poručila je selektorka.

Bonus video: