Pera: Ponosan sam na moje djevojke, za mene su one pobijedile; Neagu: Crna Gora nije bila bolja

Na pitanje kakvo je stanje Sonje Serafićeanu, koja se sudarila sa Milenom Raičević u 58. minutu, selektor Rumunije Florentin odgovorio: „Znam samo da su bila dva minuta, koja nisu suđena. Nisam pričao sa medicinskom timom o njenoj povredi, vidjećemo da li će moći da igra sjutra“

13883 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk
Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk

Rumunima je jako teško pao poraz od Crne Gore.

Iako nisu direktno uprli prstom u sudije, jasno je da su selektor Florentin Pera i Kristina Neagu mislile na njih.

„Čestitke Crnoj Gori, ali moram da kažem da sam veoma ponosan na moje igračice. Borile su se do kraja, za mene su one pobijedile, to je moje mišljenje. Ne želim puno da pričam, veoma sam ljut. Takav je život u sportu, pokušavamo da budemo fokusirani na sljedeću utakmicu“.

Na pitanje kakvo je stanje Sonje Serafićeanu, koja se sudarila sa Milenom Raičević u 58. minutu, lakonski je odgovorio:

„Znam samo da su bila dva minuta, koja nisu suđena. Nisam pričao sa medicinskom timom o njenoj povredi, vidjećemo da li će moći da igra sjutra“.

Jedino mu je zasmetala igra njegovog tima u odbrani.

„Moram da budem zadovoljan igrom u napadu, ne može puno timova protiv Crne Gore da postigne 34 gola. U odbrani smo imali neke probleme, moramo o tome da razmišljamo pred sljedeće mečeve“.

Neagu smatra da je Rumunija bila bolja.

„Čestitke Crnoj Gori, mnoge od ovih djevojaka su bile moje saigračice i znam ih veoma dobro. Želim im sreću u polufinalu, ali sam ponosna na svoj tim. Borile smo se vrlo jako, iako nam niko nije davao šanse. Mislim da Crna Gora nije bila bolja od nas danas. Čekamo sljedeću utakmicu, želimo da osvojimo još koji bod i ostvarimo dobar plasman na Evropskom prvenstvu“.

Iako je postala najefikasnija igračica u istoriji evropskih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji, legenda rumunskog rukometa nije bila srećna.

„Nikad ne mislim o individualnim dostignućima. Nisam licemjer da kažem da mi ona ne znače, ali je najvažnije da Rumunija nakon 60 minuta pobijedi“.

Bonus video: