Popović: U šoku sam, ovo je opomena pojedinima

"Lavice" su u posljednjem meču u Skoplju izgubile od Holandije 42:25

24212 pregleda 24 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Selektorka rukometne reprezentacije Crne Gore Bojana Popović bila je razočarana nakon današnjeg poraza od Holandije na kraju druge faze Evropskog prvenstva.

"Lavice" su u posljednjem meču u Skoplju izgubile 42:25 i oborile dva negativna rekorda - doživjele su najteži poraz na evropskim prvenstvima, a primile su i najviše golova na jednom meču.

"Cilj nam je bio da igračice, koje nisu igrale dobiju minutažu, da osjete Evropsko prvenstvo, da se bore. OK je promašiti i pogriješiti, ali mi je prosto nevjerovatno da se ne boriš za ovaj grb. Nismo htjeli neke igračice da trošimo, ali po meni je sramota da rukometašice koje su dobile minutažu na ovakvom turniru nemaju više volje i želje da se u odbrani bore. U šoku sam, ali to je ono što mi imamo, čime raspolažemo. Kad na terenu nije prva postava od koje se najviše očekuje, to je kvalitet sa kojim raspolažemo. Nama je svaka karika bitna, kad nemamo četiri-pet igračica onda se vidi gdje smo i šta smo", kazala je Popović nakon utakmice.

"Lavice" su večeras igrale u kombinovanom sastavu. Na tribinama su bile Jovanka Radičević, ali i Milena Raičević, koja se povrijedila na sinoćnjoj utakmici protiv Rumunije. Savez je danas saopštio da Raičević nije doživjela ozbiljniju povredu, ali da će nakon dodatnih pregleda biti jasnije da li će rukometašica Budućnosti igrati u Ljubljani.

"Vidjećemo sa Milenom kako će biti, nije situacija baš najbolja. Imamo prostor da pričamo malo, da shvate gdje su, šta su i za šta se bore, jer ako nemamo svih 14 igračica, pored golmana, onda nemamo šta da tražimo tamo. Dva golmana su morala mnogo više, makar energije, da daju u nekim momentima", ocijenila je Popović.

Selektora je nezdovoljna agresivnošću.

"Borba ne smije da izostane. Sve ostalo može. Može nekog da ne krene, pa ćemo ga zamijeniti, ali da se ne borite - meni je to prosto nevjerovatno i to je jedna opomena velika. Danas nismo htjeli neke igračice da podižemo sa klupe, da ulaze, rizik je veliki - malo je vremena da se odmore oni koji su se potrošili. Idemo dalje, moramo da se spremimo za ono što slijedi. Ovo je opomena pojedinima da vide gdje su i šta su", poručila je Popović.

Bonus video: