Da li je Crna Gora "protivnik iz snova": Dankinje oprezne pred polufinale

Crna Gora - Danska, 17.45

10000 pregleda 20 komentar(a)
Rukometašice Danske, Foto: Dansk Håndbold Forbund
Rukometašice Danske, Foto: Dansk Håndbold Forbund

Danske rukometašice su "preživjele" strah od korone - sve igračice su bile negativne na PCR testu, nakon što je virus zahvatio pomoćnog trenera Larsa Jorgensena i igračicu Kaju Kamp.

To znači da će danska selekcija biti kompletna u današnjem polufinalu Evropskog prvenstva, protiv Crne Gore u Ljubljani (17.45).

I kao favorit ulazi u duel za finale, što se, ipak, ne vidi i iz odgovora na pitanje da li je Crna Gora protivnik iz snova.

Dankinje nijednom riječju nisu potcijenile "lavice".

"Ne, nikako se ne slažem sa tim. Mislim da je Crna Gora odigrala 'ludački' dobro, ima ogroman vjetar u leđa sa domaćeg terena i svih gledalaca, kojih će i u polufinalu sigurno biti dosta. Tako da će to biti zaista težak protivnik, a mislim da uopšte nije protivnik iz snova", kazala je Kristina Jorgensen za TV 2 Sport.

Nešto drugačije smatra golmanka Sandra Toft.

"Jasno je da ljudi nisu očekivali da ćemo u finalu biti mi ili Crna Gora. Vjerovatno su svi mislili da će to biti Norveška i Francuska, tako da na taj način zaista mislim da i mi i one misle da je u polufinalu protivnik dobar ", kaže Toft.

U drugom polufinalu su Francuska i Norveška. Da je Danska završila na drugom mjestu u glavnoj rundi igrala bi sa Francuskom.

Bonus video: