„Lavice” broje „sitno” do polufinala, Marina Rajčić poručuje: Dankinje nam leže

„Jedva čekam da meč počne. Danska ima odličnu ekipu, ali to su igračice protiv kojih smo već navikle da igramo i mislim da nam leže. Jake su, biće nam potrebno dosta energije i snage, a pogotovo mirna glava u prvim minutima utakmice. Spremne smo za ovo veliko finale”, rekla je 29-godišnja golmanka

14518 pregleda 19 komentar(a)
Foto: EHF/kollektiff
Foto: EHF/kollektiff

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Do prvog polufinala na velikim takmičenjima nakon osam godina broji se „sitno”.

Rukometašice Crne Gore za dva sata u „Areni Stožice” u Ljubljani izlaze na megdan Danskoj, koja je neočekivani rival u finalu - tim Jespera Jensena je prvi put nakon 10 godina na velikim takmičenjima savladao Norvešku, oteo joj 1. mjesto u grupi I i izborio obračun sa „lavicama”

„Iznenadila me je pobjeda Danske protiv Norveške, već sam se u glavi više pripremela za duel sa Norvežankama. Ali, gledajući tu utakmicu, Danska je stvarno odigrala mnogo bolje, ali se puno i istrošila. Biće nam veoma teško, imaju odlične bekove šutere, pogađaju van devet metara, brzo trče, a opet će nam odbrana biti glavni adut”, rekla je Marina Rajčić za „Vijesti”.

Golmanka koja je uz Milenu Raičević i Jovanku Radičević jedina iz ove ekipe osvojila obje medalje 2012. godine ne može da dočeka svoje četvrto polufinale na velikim takmičenjima, prvo nakon Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Hrvatskoj 2014. godine.

„Jedva čekam da meč počne. Danska ima odličnu ekipu, ali to su igračice protiv kojih smo već navikle da igramo i mislim da nam leže. Jake su, biće nam potrebno dosta energije i snage, a pogotovo mirna glava u prvim minutima utakmice. Spremne smo za ovo veliko finale”.

„Lavice” su uz pomoć navijača napravile veliki korak ka polufinalu već u Podgorici, a onda i potvrdile mjesto u Ljubljani pobjedom nad Rumunijom. Bilo je oscilacija u igri, sada je vrijeme za najbolje izdanje.

„Pokazale smo šta znamo i umijemo, od čega smo skovane. Bilo je uspona i padova, ali smo se vadile. Mnogo smo se istrošile na utakmici sa Rumunijom i dobro je što je nas nekoliko moglo da se odmori protiv Holandije. Ne sumnjam da smo spremne, mislima smo bile u Ljubljani od utakmice sa Rumunijom”, ističe Rajčićeva.

„Lavice” su posljednji meč u grupi izgubile od Holandije čak 42:25 zbog dva faktora - nije bilo rezultatskog značaja i selektorka je odmorila pet igračica.

„Podsvjesno uvijek ima opuštanja u ovakvim situacijama, ponekad tijelo ne prati mozak. To nam je bila greška, ali bitno je što polufinale čekamo spremne. To je najbitnija utakmica”, zaključila je 29-godišnja golmanka.

Bonus video: