Jensen: Crnogorke da budu ponosne na sve što su uradile, igrale su sa mnogo strasti

„Ne mogu da opišem kako smo ponosni. Prvi put poslije 18 godina smo u finalu, dosta toga smo prošli u posljednjoj deceniji, jer su u Danskoj uvijek velika očekivanja navijača i medija. Taj baksuz neulaska u finale nas je dugo pratio, ali sada smo uspjeli. Djevojke su ovo zaslužile”, rekao je Jesper Jensen

11135 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Lars Møller/dhf.dk
Foto: Lars Møller/dhf.dk

Nakon velike borbe i puno oscilacija na obje strane, Danska je u polufinalu 15. Evropskog prvenstva savladala Crnu Goru 27:23.

Selektor tima sa sjevera Evrope Jesper Jensen se na pres konferenciji sa pijetetom obratio Bojani Popović, Marini Rajčić i Itani Grbić.

„Prvo moram da izrazim najdublje poštovanje prema timu Crne Gore, koji je odigrao sjajan turnir do sada. Znam da ste sada razočarane, ali se nadam da će biti ponosne na sve što ste uradile”, rekao je nekadašnji reprezentativac Danske i osvajač tri medalje sa velikih takmičenja kao igrač.

I Jensen se osvrnuo na pravi „rolerkoster” na terenu.

„Meč je bio ‘lud’. One su vodile, pa onda mi. Nekoliko puta sam imao osjećaj da bismo mogli da ih ‘ubijemo’, ali su se stalno vraćale. To pokazuje kakav duh imaju, sa koliko strasti igraju”.

Danska je osvojila prva dva šampionata Evrope 1994. i 1996, potom bila zlatna i 2002, a posljednje finale je igrala davne 2004. godine.

„Ne mogu da opišem kako smo ponosni. Prvi put poslije 18 godina smo u finalu, dosta toga smo prošli u posljednjoj deceniji, jer su u Danskoj uvijek velika očekivanja navijača i medija. Taj baksuz neulaska u finale nas je dugo pratio, ali sada smo uspjeli. Djevojke su ovo zaslužile”, poručio je Jensen.

Bonus video: