Matea Pletikosić: Čekali ste me i dočekali

„Nisam bila ni tužna što nisam puno igrala, jer smo pobjeđivale i stigle do polufinala. Srećna sam što sam dobila ovu priliku i iskoristila je na najbolji mogući način. Znam da nisam zaboravila da igram rukomet, ovo je bio najbolji trenutak da to pokažem”, istakla je igračica Budućnost Bemaxa

14686 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Zsolt Czegledi/MTI via AP
Foto: Zsolt Czegledi/MTI via AP

Tokom cijelog prvenstva, Bojana Popović je rotirala malo bekova.

Davala je šansu Matei Pletikosić, koja ih nije koristila, ali je na najvažnijoj utakmici, kada je bilo najteže, dala četiri gola (bez promašaja) i podijelila dvije asistencije u senzacionalnom osvajanju bronze na Evropskom prvenstvu.

Na konstataciju crnogorskih novinara da se čekalo dugo ga proradi, 24-godišnji bek je uz suze u očima prokomentarisao svoje izdanje.

„I dočekali ste, u najbitnijoj utakmici. Jako sam srećna. Nisam bila ni tužna što nisam puno igrala, jer smo pobjeđivale i stigle do polufinala. Srećna sam što sam dobila ovu priliku i iskoristila je na najbolji mogući način. Znam da nisam zaboravila da igram rukomet, ovo je bio najbolji trenutak da to pokažem”, istakla je igračica Budućnost Bemaxa.

U finišu regularnog toka, Itana Grbić je dobila crveni karton, a Francuskinje iz sedmerca stigle do produžetka.

„Bilo je teško kada smo primile taj penal, kada se došlo do produžetaka. Nismo se osjećale loše, znale smo da ćemo nastaviti da se borimo”, rekla je Matea, koju je nakratko prekinula Milena Raičević:

„Jer smo tim i vjerujemo u sebe”.

Pletikosićeva je na kraju poentirala:

„Borile smo se 60 minuta, sigurno nam još tih 10 nije bilo teško”.

Bonus video: