Odlazak oca crnogorskog rukometa - preminuo Miodrag-Miško Popović

Čovjek kojeg su s pravom zvali ocem crnogorskog rukometa je iznjedrio bezbroj bisera na Cetinju, a među njima i jednog od najboljih igrača svih vremena, Veselina Vujovića

39499 pregleda 25 komentar(a)
Foto: RK Lovćen
Foto: RK Lovćen

U danima najveće sreće za crnogorski rukomet, stigla je i jedna veoma tužna vijest - u 81. godini je preminuo Miodrag-Miško Popović.

Čovjek kojeg su s pravom zvali ocem crnogorskog rukometa je iznjedrio bezbroj bisera na Cetinju, a među njima i jednog od najboljih igrača svih vremena, Veselina Vujovića.

Popović je nedavno proslavio 80. rođendan, ali je i dalje radio i stvarao talente.

Kao nekada u Lovćenu i Cepelinu, tako je sada i u Perperu sa svojim dugogodišnjim saradnikom Vaskom Ćeranićem oblikovao najmlađe rukometaše sa Cetinja, ali i drugih crnogorskih gradova, a najviše je imponovalo kako igraju njihova djeca - brzo, moderno, bez zadržavanja lopte.

Nije bio tvrdoglav i insistirao na starom stilu rukometa, išao je u korak sa trendovima i bio pravi primjer svim crnogorskim trenerima.

Njegovim odlaskom, Cetinje i Crna Gora su izgubili velikana kojem moraju da se oduže. Kada se sagradi nova dvorana u prijestonici, za koju je već usvojeno idejno rješenje i određena lokacija, jedino logično rješenje biće da se nazove "Miodrag-Miško Popović".

Jer, kao što je Aleksandar Nikolić bio patrijarh jugoslovenske košarke, zbog čega je beogradski "Pionir" nazvan po njemu, tako je i Popović patrijarh crnogorskog rukometa i zaslužio je da njegovo ime bude vječno zapisano...

U skladu sa njegovom željom, Popović je sahranjen danas u najužem krugu porodice.

Bonus video: